dimecres, 7 de febrer de 2018

Aquells objectes del passat


Hem pujat al traster, i allí, entre andròmines i altres coses, hi havien objectes d'altres temps, objectes que et traslladaven a altres èpoques de la vida i et feien pensar en com de ràpid ha passat tot. Encara recordes la il.lusió amb què les estrenaves, les engevaves, les usaves com a objectes quotidians. Ara, però, dormen en el més profund oblid perquè ja no serveixen per a res, o si serveixen, no poden competir amb l'actual tecnologia. 
Són objectes del passat plens de vida passada, objectes que t'acompanyaven en el dia a dia, que et facilitaven les tasques o que et servien d'esbarjo. Eixes cintes de video en les quals tenies guardades moltes pel.licules, interessants reportatges i ,fins i tot, moments històrics com aquell "Quieto todo el mundo..."; cintes d'audio amb cançons "yeyés", amb cançons rokeres de vells rokers, amb balades romàntiques; eixes cintes que les manipulaves amb un boli o les empalmaves amb "cello". I per suposat, els aparells amb què les feies servir. I, com no, màquines d'escriure, eixes màquines que feien sonar una campaneta que t'avisava quan el carro arribava a l'extrem i havies de tornar-lo enrere. I eixos papers de calc per si volies fer alguna còpia; i el famós "Tipex" per corregir les possibles errades. També hi era un telèfon de tecletes, tot un avanç que substituïa aquell que tenia una rodeta amb foraets que servien per marcar els números.
I més coses que formaven part d'aquell món ja passat i que el vendaval tecnològic els ha tirat a la cuneta, i ja no formaran mai més part dels utensilis que usem dia a dia. El seu lloc és el reciclatge o el museu. Si els hi tens afecte, els guardaràs; si no, aniran a parar a algun contenidor i desapareixeran per sempre.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada