diumenge, 6 de desembre de 2015

Alcoi amb altres ulls

No anem a dir res d'Alcoi, ja en sabem massa. Alcoi, però, ha estat eixa xicoteta ciutat de la que tantes vegades hem trepitjat els seus carrers, a la que tantes vegades hem acudit per diferents i variats motius com si fóra la nostra petita capital de província, si més no, sempre de pressa i corrent. Tanmateix, hui, ha estat d'una manera diferent, pausada, tranquil.la, recreant-nos davant les façanes que va crear eixa burgesia industrial de primeries del passat segle en uns anys que van fer d'Alcoi una ciutat rica i pròspera, basant la seua activitat en la industria textil, paperera i metal.lùrgica.

He de reconéixer que mil i una vegada havia passat pel seu davant i mai m'havia parat a contemplar-les. Tot i això, sempre sorgeix alguna ocasió en què ho pots solucionar, i en aquesta, hem esmenat el nostre pecat. Hem aprofitat una de les visites dominicals que promou l'ajuntament per fer un recorregut guiat per tot el conjunt modernista, i hem vist Alcoi amb altres ulls, molt diferents als ulls amb què l'havíem vist abans. 

La visita l'hem completada per eixa zona fonda, vora riu, per davall del famós pont, una zona abans degradada, i hui, restaurada. M'ha agradat molt el reconeixement que fet la ciutat en forma de representació plàstica a un dels seus fills més coneguts
:l'Ovidi Montllor.

Sens dubte, ens han quedat coses per visitar. Les deixem per a una altra ocasió; al cap i a la fi, Alcoi està ahí mateix, a un tir de pedra.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada