diumenge, 8 de març de 2015

Petiteses dominicals

Hi ha diumenges que s'hi presenten sense cap programació prèvia, havent d'improvisar sobre la marxa. No importa, perquè sempre trobes alguna que altra activitat que t'ompli les hores matinals. Aquest ha sigut un d'ells. Cap caminada amb els amics, cap eixida en bicicleta, cap assistència a algun esdeveniment. Ocasió perfecta per apropar-me a la veïna ermita de Sant Antoni i recrear-me amb la fotografia, que si no és que vas tot sol, no en traus trellat. 

L'ermita es troba pegadeta al municipi de Benirredrà, que tot i ser municipi propi, és com una barriada de Gandia, En una possible reforma administrativa, aquests municipis haurien de desaparéixer. No té sentit duplicar ajuntaments i serveis en localitats que estan unides físicament. I aquesta n'és una. Com una illa està enclavada dins del municipi gandià. 

Consideracions municipalistes a banda, allà que he anat, en un dia que no hi havia cap activitat a l'ermita. Les possibles activitats són de tipus cultural, que no de culte. No funciona com a església, i si com a recinte on, de tant en tant, s'hi celebra algun petit concert de quartets musicals. El matí era una mica gris, però amb temperatura agradable; un dia d'eixos que anuncien la primavera i comences a veure símptomes en la natura que ja l'anuncien, encara que, per aquestes terres de la Safor, és difícil distingir quan és primavera i quan és hivern. 

Ixes de Gandia i entres en Benirradrà sense cap interrupció urbana. L'ermita està al cim d'un petit pujol d'escassa alçada, però suficient per contemplar les poblacions des d'un nivell superior. L'edifici està reformat al 2004, tanmateix data del segle XVI. Abans d'aquesta reforma, presentava un aspecte roinós i pròxim a l'enderrocament. Era necessària una actuació d'aquesta importància per part dels municipis de Gandia i Beniredrà. 

 Ara, aquesta ermita és un recés tranquil on poder passar una estona. Unicament eres amoïnat pel soroll dels vehicles que circulen per la veïna carretera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada