dissabte, 8 de novembre de 2014

Per Barx

Un dia d'eixos que no saps on anar, però si que vols contactar amb la natura, tens el recurs proper i fàcil de pujar a la veïna localitat de Barx, població muntanyenca com a poques, i fer una passejada pels seus voltants. Sense pretensions d'endinsar-te pels bells barrancs, com el de la Manessa, o de pujar al Montdúver per sendes empinades, Barx et presenta rutes fàcils i agradables, plenes d'incentius paisagístics i de vegetació humida. Recordem que esta població està entre les més plujoses del País Valencià, encara que, a hores d'ara, i degut a la pertinaç sequera que estem patint, molts dels seus brolladors presenten un aspecte penós per no tenir ni una miserable gota d'aigua, com la famosa i popular font de la Puigmola, tan generosa ella en èpoques normals oferint els seus dolls generosos del líquid element. 

Després del penós espectacle de la Puigmola sense vessar aigua, i després de pujar el fort pendent del camí que porta al Pla de Corrals, a la nostra esquerra surt una ruta que desconeixíem. Ens l'havien recomanada i ara era l'ocasió de realitzar una caminada per descobrir-la. 

Entre espessa vegetació arbòria pugem el camí -cul de sac, per cert- i ben aviat podem contemplar les vistes de la població de Tavernes de la Valldigna i les seues platges. Poc més avant ens apareixerà l'altre costat, el de la comarca de la Costera i la població de Barxeta. Les muntanyes del Caroig tanquen la vista per ponent. Tot i que les informacions meteorològiques de les cadenes nacionals asseguraven que el sol brillaria pel Mediterràni, el dia presentava un aspecte nuvolós, i , de tant en tant, algun plugim ens obligava a buscar refugi davall d'algun frondós arbre dels que hi abunden. 

Acabada la passejada, sempre ens és grat buscar algun restaurant de la població i completar la jornada amb la xerrada al voltant de la taula. La plaça del poble ens n'ofereix alguns, i allí hi hem anat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada