dissabte, 7 de desembre de 2013

Una reacció de perdedor

No sé si són dies per a lamentacions, si són dies per a enfurir-nos, o són dies per a eixir al carrer i botar-li foc a més de quatre coses, siguen personatges, institucions o situacions. El cas és que res va com devia d'anar per a una tranquil.la vida en aquest territori al que li han caigut damunt les set plagues d'Egipte en forma de polítics inútils, corruptes, lladres i llepons, als qui se'ls ha sumat la sensació de estar en fase terminal i volen acabar amb tot, com si pensaren que se n'anem, però no anem a deixar-vos res del que teniu.

Des que decidiren tancar la RTVV, l'opinió pública i aquells que tenien comprats per cantar-los les seues glòries, se'ls han tornat en contra, sobre tot des del moment en què feren efectiu eixe tancament. No saben com explicar eixe fet per al que no tenen explicacions. No saben què dir, no saben com actuar, estan perduts, viuen tancats amb la vergonya -que crec que no tenen- com una llosa que els impedeix traure el cap. Allà on va el Molt Honorable -titol que caldria reconsiderar- l'amotinen, li diuen de quin mal va a morir. Una sorollosa coral de xiulets i crits els segueix com la cort del faraó.

Un fet, tanmateix, ha resultat d'allò més esperpèntic i que els ha fet reaccionar com en una baralla de pati de col.legi, quan algun xiquet se sent objecte de burla dels companys i comença a perseguir uns i altres, pegant patades sense encertar ningú. Això mateix han fet davant els crits de la canalla -aquest terme utilitzat per ells en sentit qualificatiu, no com a substantiu- d'uns escolars al seu pas, pensant que tenien la coral una mica allunyada, però que els va ploure pel seu damunt tota una altra coral infantil que no s'esperaven exigint-los el dret a una televisió i a una llengua.

Davant de tal fet, la consellera del ram educatiu ha iniciat un expedient al col.legi, al.legant que els alumnes, en horari lectiu, han de romandre en classe i no se'ls pot utilitzar. Vist així, sense més, podria tindre raó la dona, tot pensant que han estat els o alguns professors els qui han promogut tal desconsideració cap al Molt Honorable. No obstant això, hauria fet el mateix, si en lloc de dexigir-li a crits els seus drets l'hagueren aplaudit i cridat vitols al seu pas? Ja podem imaginar-nos quina hagués estat la seua reacció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada