dilluns, 23 de desembre de 2013

La festa de la llum

De bell nou, ja estem immersos en les festes de Nadal. Un any més s'hi repeteix la tradició i litúrgia nadalenca: ornamentació de places i carrers, cançonetes pels altaveus instal.lats per a l'ocasió, propagandes comercials amb les corresponents compres compulsives, que, sovint són les de comprar i comprar no sé què per a qui siga, i si no n'hi havia prou, ens inventem l'amic invisible.

A banda de la frenètica activitat comercial, tenim el no menys clàssic desig de què tothom passe unes bones festes. I anem repetint-ho per tot arreu, a qui se'ns presente nostre pas, sense fer-ne massa distincions, la qual cosa està molt bé, i tant de bo durara tot l'any, aquesta manera d'expressar els desitjos.

Un altre aspecte dels nadals, són les reunions familiars, que no són sempre el mateix. Van canviant a mesura que passa el temps. Van produint-se altes i baixes, com a qualsevol societat o agrupació de persones. I en aquest canvi anem recordant i enyorant temps passats, que no sempre han de ser millors, però si diferents. Ens vindran a la ment records que mai més hi tornaran. Es farà més palesa l'absència d'alguns  que ja han marxat. Pot ser certes nostàlgies ens envaïsquen, tanmateix pensarem que la vida segueix i segueix, i va presentant-nos diferents escenaris als que haurem d'acoblar-nos. Arribaran moments que seran melangiosos, tristos, nostàlgics, barrejats, però, amb altres de gaudi i d'alegria.

Tot plegat, passem tots unes bones festes i que la llum que comença en aquestos dies ens guie pels camins més escaients per aconseguir el màxim de felicitat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada