dimarts, 22 d’octubre de 2013

Mil euros de merda

Pregunta en classe d'anglés: What would you do with 1.000 € ?  Anar  a Madrid, que al cap i a la fi tan sols són 1.000 euros de merda. Això és el que degué pensar el primer edil de la meua localitat -defensant-se d'alguna que altra corruptela- que amb eixos diners es pot passar un dia a la capital del Reino. Una ganga.

Posats a analitzar el fet, a mi, mil euros em suposen un import amb el que puc fer un viatge molt apanyat en dies i distàncies. És a dir, que donen per a molt més que per a un dia. I és que, com tot en la vida, té la seua relativitat. Tot depén dels nivells que exigisques.

Quan algú va a Madrid revestit del càrrec d'alcalde d'una de les colònies madrilenyes establertes a les platges de “Levante”, deu fer pensar que no s'hi pot anar de qualsevol manera. Caldrà viatjar en classe preferent, ben atés. Caldrà allotjar-se en els millors i més cèntrics hotels. Caldrà tenir un cotxe d'alta gamma amb xòfer. No, no és pot fer d'altra forma, perquè no seria digne. Total, què són mil euros? A quant ix cadascun  dels contribuents? No mereix cap consideració. Això són menuderies.

Quan tenim la desgràcia de ser administrats per gent d'aquesta classe hem de patir els seus capricis i les seus maneres de vore els assumptes monetaris. 400 euros  nit, no és car per ad ell. 295 euros de lloguer de cotxe, són una ganga. 224 euros bitllet d'AVE, tampoc són excessius.

Vistes les coses així, 1.000 euros, són, això que diu ell: merda. ¿Pensaran el mateix aquells que durant tot un mes de treball no hi arriben, o es queden molt lluny, o ni tan sols tenen una miserable entrada?

Aquests governants de la dreta més insultant devien ser una mica més mesurats en el que diuen i en el que fan, doncs amb la seua conducta ofenen les classes necessitades. Pensar que amb 1.000 euros una família tindria per a cobrir moltes necessitats primàries i que aquesta gent diga que la quantitat és un no-res, insulta, denigra, enutja  -i tot un llarg seguit de sinònims- les persones més necessitades.

https://www.youtube.com/watch?v=NsMNRYEuzGk

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada