diumenge, 8 de setembre de 2013

Adéu a un despropòsit

Madrid, (quan dic Madrid, dic Espanya) desmuntat. Madrid, apagat. Madrid, que se sent el melic de tot, no entén el que li han fet. Madrid, ama i senyora de les colònies peninsulars, pensava que amb un café amb llet tenia guanyada l'adjudicació olímpica. M'alegre el que ha passat. No pot ser que hi hagen diners per al lluïment, fastos i fanfàrries i, en canvi, la sanitat, l'educació, la dependència, la investigació, les infraestructures viàries locals, etc, etc, siguen desateses per manca de diners.

Adéu, doncs, a aquest "panem et circenses". M'alegre que no tinguen un motiu per distraure el personal i que s'obliden dels autèntics problemes. Pense que un estat castigat amb l'austeritat i l'atur, no pot albergar uns jocs olímpics que impliquen la despesa de milers de milions d'euros. 

Madrid, assabentat: el poble té altres prioritats. No vullgues menjar el coco a la gent dient que això haguera reportat beneficis. Beneficis, per a qui? Per a les empreses de construcció? Si, pa per a hui, i fam per a demà. Més valdria que et dedicares a  I+D i pensares en activitats de llarg recorregut i no en focs d'artifici.

Diuen -gent pròxima als cercles del comité que ha donat els vots- que, entre altres factors negatius, han estat els discursos casposos de la Botella i Rajoy, i la minsa actitud del Ministeri d'Exteriors. No serien els únics, clar. Hem de destacar també, el tema d'infraestructures olímpiques, la crisi econòmica espanyola, el descrèdit com a país solvent, els assumptes de dopatge.

Hem sap greu, això si, pels esportistes que tenien la gran il.lusió de participar en uns Jocs que se celebrarien a casa, davant del seu públic, rebent el reconeixement als seus esforços en multitudinària ovació. Ells han estat els vers perjudicats. Els altres, els directius, polítics i demés fauna paràsita, tan sols esperaven els beneficis econòmics per a les seus butxaques que es vorien repletes de sobres amb bitllets de gros format.

I mentrestant, la vida continua. Setembre avança amb dies de quasi tardor, i els últims estiuejants aprofiten els darrers moments d'una càlida mar, oblidant la parafernàlia muntada al voltant d'una adjudicació frustada.

.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada