dijous, 11 de juliol de 2013

Capvespre

Veig el capvespre avançar lenta, però inexorablement, sobre una mar farcida de petites ones arrossegades per l'habitual i característic vent que, com quasi tots els dies, irromp de manera puntual sobre aquestes platges fent d'elles un espai ideal per defugir de la insuportable calor que tan sols uns pocs quilòmetres terra endins fa que les vesprades de l'estiu siguen difícils d'aguantar.

Les ombres dels edificis de primera línia allarguen la seua silueta fent de para-sol als estiuejants que comencen a sortir dels apartaments i, desitjosos d'estirar les cames, recorren el passeig marítim al llarg de quasi tres quilòmetres. El sol, tot i l’hora, segueix escalfant, i les muntanyes de la Valldigna tardaran una estona en servir-li de llit. I és que els primers dies de juliol presenten unes vesprades que no volen acabar-se mai.

La vora del mar encara presenta un aspecte replet de banyistes desitjosos d'esgotar les últimes hores. Mentre el sol no els diga adéu, allí romandran, uns banyant-se, altres estesos sobre l'arena, altres practicant esport o prenent algun refresc en algun dels barets propers.

L'horitzò marí, solcat per algun que altre vaixell que sembla estar quiet, dibuixa una línia òptica entre el cap de Sant Antoni, com a extremitat del Montgó, i la muntanya que allarga Cullera fins la mar i, si el dia està lliure de boirines, seran le muntanyes de Castelló les que tancaran aquesta deformada visió de l’horitzó marí. En eixos dies clars tenim els dos extrems del golf de València units per una diàfana delimitació entre el mar i  el cel.

Ben aviat començarà la retirada. La gent desfilarà en el sentit contrari al que ha estat fent durant les primeres hores del  matí. L'arena es vorà lliure de les petjades humanes que les ones, en aquestes hores diurnes, són incapaços d’esborrar, però que a partir d’aquests moments, aniran suaument allisant-la i descansant sobre ella sense que ningú no les interrompa. Les màquines faran la resta, i demà pel matí, serà, de bell nou, un hort sembrat de desitjos de sol i de brises de mar.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada