dijous, 27 de juny de 2013

L'estiu és arribat

Juny i, amb ell, la primavera s'acaben. Sovint, per aquestes dates, ja portem una mesada de calor moltes voltes sufocant, però, aquest any, sembla que siga una mica més fresc i hem pogut fruir d'uns dies de temperatures ideals: ni fred ni calor; al voltant dels 25º. Estaran encertant les previsions franceses que deien que enguany anàvem a tindre un estiu diferent, més fresquet? Tant de bo siga així, que per graus, ací ens en sobren, i 4 o 5 menys serien d'agrair.

El solstici d'estiu ha tingut lloc uns dies enrere. La gent ho ha celebrat acudint en massa a les platges -allò on hi són- per mullar-se els peus i encendre fogueres. El que antuvi era tot un ritus de caràcter esotèric, avuí ha quedat convertit en un maremagnum sense to ni so, però, això si, amb  un desgavell de soroll.

Amb aquesta celebració queda oberta tàcitament la temporada d'estiu. En les poblacions litorals es produeix el canvi de domicili per tal d’alleugerir la xafogosa calor. Els apartaments voramar es veuran ocupats fins la segona quinzena de setembre en què tothom tornarà al seu punt d'orige per reprendre la vida normal durant la resta de l'any.

Ben aviat s'hi produirà la riuada de gent que baixarà de la Meseta produint l’allau corresponent. Ens sentirem com forasters a casa pròpia. Serem la minoria silenciosa entre l’esllavissada forastera que caurà al damunt nostre. Alguns, o més bé, molts, deixaran de costat la seua llengua per adaptar-se a la dels que semblen ser els amos. I ja sabem, els criats tendeixen a adoptar els costums i vida dels amos. No tenim remei. Anem demanant perdó per ser com som, i després ens queixem que ens tenen oblidats.

Doncs bé, ja estem de bell nou cara la mar veient com, cada matí, gentades de le més diverses composicions, carregades amb tota mena d'estris apropiats per al moment, acudeixen a primera línia de platja per tal de prendre possessió del territori que, alguns, fins i tot, i amb l'excusa de les possibles arribades de les minses ones que s'hi produïsquen, cercaran amb una alguna petita fossa a mode de castell medieval i aixi quedaran aïllats de la resta, i ningú no gosara envair el seu territori amb les seues inoportunes extremitats.


Mentrestant, nosaltres veurem com van canviant els diferents grups que ocupen la platja i serem testimoni del grau d'ocupació en cada setmana, perquè, avuí, això de fer una mesada ja no hi és costum.

1 comentari:

  1. Molt bé Carles, m'agrada molt! El desitje que tingues un bon estiu i que gaudeixes del sol i de la platja, malgrat a la ocupació massiva dels forasters.

    ResponElimina