dimarts, 28 de maig de 2013

Ponòstics fresquets

Anem a començar l'estiu amb una mica d'esperança respecte a les temperatures. Eixa predicció que han fet els francesos respecte a la pròxima estació no deixa d'il.lusionar-nos una miqueta pensant que la tòrrida calor ens respectarà durant juliol i agost. I com que l'esperança, diuen, és l'últim que es perd, doncs amb ella viurem aguardant s'hi acomplisca.

La meteorologia no és una ciència exacta, per la qual cosa no hem de pensar que la baixada de temperatures la tinguem garantida. Aquesta ciència es basa en les probabilitats, i, com a tal, hem de contar en què el conjunt de factors que determinen l'oratge estiuenc siguen els adients perquè encerten en els pronòstics. Les probabilitats, asseguren, les xifren en un 70%.

Tampoc anem a pensar que l'estiu passe de llarg sense fer acte de presència. Tan sols pronostiquen una caiguda de temperatures entre 1 i 3 graus. Poca cosa, si pensem que per eixes dates solem ratllar els 30º. Tot i això, sempre es d'agrair eixe petit respir.

Que ningú no pense que va a necessitar dur alguna peça de roba per evitar la frescoreta, no. Anem a tindre calor, però menys. Les piscines i les platges no minvaran per aquest motiu. Tan sols cal esperar que eixes sufocacions que patim durant l'estiu s'hi vegen una mica alleugerides. Això si, les nits poden ser més suaus i no siga tan difícil conciliar el son.

Ara, a esperar que el Meteo francés encerte en les prediccions. Ben bé ens vindria per gaudir més en activitats a l'aire lliure i sense dependre tant dels aires condicionats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada