dijous, 25 d’abril de 2013

Yashica

L'altre dia, organitzant una mica calaixos, prestatgeries i armaris, ens vam quedar contemplant eixa càmera fotogràfica -cronista gràfica de molts esdeveniments de la nostra vida- i pensàrem en tota eixa col.leció de fotografies realitzades durant tants anys que ara repasses amb la nostàlgia de tants bons moments viscuts. Era -i és encara ho és- una molt bona càmera, el que passa és que l'era digital l'ha reclosa al fons dels calaixos i queda com a quelcom obsolet, perquè la fotografia analògica comporta uns processos lents i unes despeses innecessàries. Vivim a l'època de la immediatesa i tot ho volem de seguida. A més a més, si els resultats de l'objectiu de la càmera els tens de franc i, fins i tot, pots millorar-los fàcilment sense ser-ne cap expert, doncs més motius encara. 

Servisca aquest post per retre-li un petit homenatge a aquesta Yashica Minister D, comprada a Ceuta aprofitant que un familiar realitzava el servei militar, en aquells anys, últims de la fotografia en blanc i negre, i que ben aviat va iniciar un altre període en el món de la fotografia al poder ser carregada amb carrets de color que alegraven més la vista i reflectien millor els ambients que plasmaven, perquè els nostres objectius no eren la fotografia artística, sinó el realisme més proper. 

Quanta escena familiar, quants viatges amb amics, quants moments en la vida professional han estat captats per ella! Moments inesborrables plasmats en paper fotogràfic que hem hagut de reconvertir en digitals perquè recuperaren la vivor que tenien i que, molts d'ells, havien perdut pel pas del temps. 

Ara, la Yashica descansa amagada en un calaix esperant que algun dia algú la traga a la llum, no per usar-la, si més no per contemplar-la i admirar els seus components que encara resultarien plenament efectius. 

Yashica, sempre et recordarem perquè la teua obra resta com a testimoni en eixe àlbum digital del que formen part les teues fotografies en forma d'intimitats familiars, d'actes festius i lúdics, d'esbarjo i de viatges a altres països i regions. Allí estem i veiem com hem canviat nosaltres,  els paisatges, els pobles i les ciutats. En fi, que has estat testimoni de bona part de les nostres vides

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada