dilluns, 28 de gener de 2013

Un cafenet


Aquesta expressió tan popular, si més no, per aquestes terres, conté tota una filosofia de vida. En efecte, amb ella estem dient que volem passar una estona agradable amb algú, xarrant, posant-se al dia en molts assumptes de tota índole, descansant o prenent el sol a la terrassa d'una cafeteria en els dies freds de l'hivern, o a la brisa refrescant dels dies càlids de l'estiu.

Però, a banda del significat tan social que conté aquest mot, el cafenet aporta tot un rosari de qualitats que pot ser ens passen desapercebudes pel poc coneixement que en tenim. És més, no ha tingut massa bona premsa aquest producte fins fa no res. Tanmateix, com sovint passa, anem d'un extrem a l'altre, pendulant segons modes, tendències o descobriments que se'n fan, molt o poc contrastats, i que la premsa no científica s'ecarrega de divulgar amb més o menys alegria.

Llegia l'altre dia en un blog de farmàcia les qualitats que hom suposa té aquesta beguda i en són tantes que sembla ser la panacea per a moltes de les afeccions que puguem tenir. No serà tant, dic jo. És possible que algun benefici si que tinga, com tots els productes naturals, però d'ahi al que li atribueixen, em sembla una mica massa.

Segons eixe article, el café és bo per la depressió, transforma els greixos del cos en energia, t'ajuda contra les al.lèrgies i l'asma, redueix el risc de patir pàrkinson, prevé contra la formació de càlculs, disminueix el risc de patir càncer, de tindre gota, diabetis, cirrosi, evita el restrenyiment i és diürètic, és bo per a les dents, doncs prevé les càries,  augmenta el poder dels analgèsics, és una font de flavonoides que ens ajuden a disminuir les probabilitats de patir malalties del cor... 

En fí, com hi podem llegir, tot un cúmul de propietats beneficioses. Solució casera per a qualsevol malaltia, com agulleta de tot cosir. No obstant això, és convenient no abusar-ne, ja que seria contraproduent per a la salut, doncs, entre altres coses, puja la tensió.

Com veiem, es bo fer-se'n dos o tres al dia i si hi són amb bona companyia i en ambient agradable, millor que millor. Tots hem experimentat el sabor d'un cafenet en eixos llocs tan agradables i, encara que no estiga bé dir-ho, alguns l'han acompanyat amb un bon cigarret. D'açò últim caldria parlar-ne molt. Seria tema per a molts cafenets i mai no arribaríem a cap conclusió en comú, almenys, en tots els casos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada