dijous, 15 de novembre de 2012

Movember


Buscant esdeveniments que se celebren durant el mes de novembre, me n'he trobat un del que no hi havia sentir parlar fins l'altre dia. Es tracta del moviment anomenat Movember, curiosa contracció anglesa dels mots Moustache (bigoti) i November. L'activitat de la que pren el nom consisteix en el fet que els homes se'l deixen créixer durant aquest mes. La finalitat no n' és altra que conscienciar sobre els problemes de salut propis del gènere masculí, com poden ser els càncers de pròstata i de testicles, i la depressió. 

Bé, doncs també tenim el nostre dia (19 de novembre), tot i que més d'una pensarà –amb motius- que no feia falta que ens en dedicaren un perquè ja en tenim 364 (365, si és bixest) front a l'únic dia que tenen elles. 

Tot plegat, el que més em crida l'atenció és això de deixar-se bigoti. No m'imagine tots els meus amics lluint de tal ornament davall del nas. Encara que, ben mirat, això seria un bon motiu de festa. Ai! el bigoti, signe de virilitat en eixos països on el masclisme és més exacerbat, com tots sabem. Com si això fos essencial. Això, i altres coses, que igual o més encara.

Aquest món masclista viu cregut en la seua superioritat i, això és, també, un dels objectius d'aquest dia de l'home: pensar que ambdòs gèneres som iguals, amb els mateixos drets i amb els mateixos deures. 

Així doncs, tenim un dia, encara que en siga un, per pensar en nosaltres i, sobre tot en elles, no com a inferiors -que de cap de les maneres ho són, ans bé, moltes vegades, diria el contrari-  sinó com a persones iguals, amb els mateixos drets i les mateixes obligacions. 

Mira per on, gairebé he convertit el dia de l'home en dia de la dona. De tota manera, s'ho mereixen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada