dimecres, 4 de juliol de 2012

Pinzellades d'estiu


Un altre estiu  -i ja en van tres- tenim les masses encoratjades i eufòriques tot i la negra crisi que ens envolta i ens fa viure en la més profunda foscor de la incertesa i de l'erràtica presa de decisions encarades a trobar una solució que no arriba ni s'intueix. Aquesta eufòria i encoratjament amb veus histriòniques cantant allò de “yo soy, yo soy español” o de “lo,lo,lo,lo” és l'efecte dels resultats esportius d'una selecció futbolera que és capaç de transportar la gent més enllà dels seus problemes quotidians fent-los viure moments de catarsi col.lectiva.

Ens estem acostumant a unes reaccions que hi ha qui les vol aprofitar i dur-les a la seua causa nacionalista espanyola quan, realment, són simples resultats de futbol que no tenen més incidència que el seguiment d'uns colors, roig en aquest cas. Això si, sembla que són el vincle d’unió dels pobles d’Espanya i del qual, les polítiques que se’n fan al respecte haurien de prendre bona nota.

Una altre assumpte que m'ha cridat l'atenció -aquestes coses solen fer-se al començament dels períodes vacacionals- és el nomenament de la persona que regirà RTVE. No m'agrada gens la pinta que presenta. No en teníem prou amb el No-Do de RTV i ara en tindrem un altre de nacional. Que s'hi pot esperar d'algú que procedeix de Tele Madrid i del diari La Gaceta? No cal parar-se massa a pensar quin serà el tractament que se li donaran als  informatius. Tinc els meus dubtes.

Em preocupa també la manera de dir les coses de la máxima autoritat local -Gandia, en concret- i del concepte que aquest negociant clavat en política té de nosaltres. No m'agrada que ens prenguen per babaus com fa aquest senyor. Que per què ho dic? Doncs perquè a una pujada de tota mena d'impostos i gravàmens locals després d'haver jurat i perjurat que no anava a fer-ho, ens ix amb la justificació de què ell parla per a gent intel.ligent.

 I què passa amb la política cultural que es s’hi du a terme? Canvi radical. No entre a jutjar si era bona o dolenta la que hi havia a l'anterior corporació municipal. El que no pot afirmar aquest individu és justificar-se dient que el que feia l'anterior govern era, més que cultura, cultureta per a quatre il.luminats. Per això, ara si que l'aspecte cultural local és tot un èxit: Pantojes, Iglesias, corregudes de bous, boxa, romans amb circs de Calígules. Què faran aquestos romans a la platja de Gandia? A per oli i vi, no hi venen, que d’oliveres i vinyes ja no en queden a la Safor. Taronges és lúnic que queda, i per poc temps.

En tot cas, els qui anem pel passeig marítim tenim la curiositat en suspens veient en què acaben eixos muntatges de fusta que hi ha a la vora. De moment, l’expectació està garantida i l’entreteniment, també - a falta de coses millors-. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada