dilluns, 23 d’abril de 2012

Per indrets olivers


Quan tens bons records dels llocs on has estat i quan aqueixa estada ha sigut llarga i intensa, resulta plaent tornar de tant en tant i refrescar les vivències.  Això és el que he fet amb les platges del sud d’Oliva, tantes vegades trepitjades amb l’alumnat de l’Hort de Palau, el d’abans, aquell que formava part de l’intricat traçat de carrers i carrerons del centre de la població amb les seues capavallades i capamuntades que servien d'escenari de puntuals desfilades de pastorets, d'angelets, de fallerets i altres indumentàries per a l'ocasió i que causaven el deliri de les iaies eixint al carrer per veure els netets disfressats de tot això.

Eixos indrets costaners que encara conserven bastants espais verges eren, habitualment, recorreguts per la xicalla escolar en pla didàctic per a l'aprenentatge del medi natural en estat pur, dins del que cap. Visitàvem les marjals, els muntanyars, les platges, els rius i rierols que amb tanta abundància proliferen per aquells espais humits. Ho féiem amb eixe mitjà tan ecològic com és la bicicleta.

Hui, m'ha abellit tornar-hi, doncs feia unes quantes temporades que no hi anava. He trobat algunes millores per la zona de la desembocadura del riu Molinell. Han procurat salvaguardar la flora dels muntanyars acotant-la amb tanques de fusta. No és molt, però més val això que no res. Esperem que no se li ocórrega a ningú aprofitar-se del caramel que ofereix aquest espai natural i pense en fer alguna “torronada” -ja sabeu, de l'alcalde Torró, de la veïna Gandia, que vol clavar-li mà als espais similars de què disposa a la platja de l'Ahuir- i puguem gaudir per molts anys del poc que ens queda.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada