dissabte, 24 de març de 2012

Amistats


Els detractors de les xarxes socials adueixen freqüentment que les relacions que s’hi estableixen manquen dels avantatges que presenten les relacions físiques i presencials. Tenen raó si no miren res més. Pense, però, que obliden que gran quantitat de les “amistats”  -ho pose entre cometes, perquè, possiblement, no tinguen tots els contactes aquesta categoría– no s’hi hagueren pogut constituir en el cas de no haver existit aquestes eines. És per això, el meu reconeixement vers la tasca social que hi están exercint.

A través d’elles entrem en contacte amb persones que no están al nostre cercle i, per això, difícilment podriem arribar al seu coneixement. Generalment, les relacions queden establertes per diferents menes d’afinitats, sent les principals  -que després formaran el nucli més afí i que no hi són exclusives-  les de tipus ideològic.

Aquestes xarxes ens serveixen en safata l’oportunitat de conéixer un nombrós grup de gent que d’altra manera no hi hagués estat posible. És veritat que no podrem tenir un contacte personal i físic amb  la majoria d’elles. Tanmateix, existeix la probabilitat de què s’hi faça possible quan la proximitat física així ho permeta. De fet –i per experiencia personal- puc afirmar que aixi ha estat. En efecte: tinc el plaer de comptar amb molt bones amistats fetes a través d’aquest mitjà i que d’altra manera no hagués pogut ser, entre altres coses, perquè el nostre coneixement mutu era inexistent.

Entre tota la nòmina de contactes, hi ha d’uns que formen el nucli de les nostres relacions i són ells amb qui  intercanviem la majoria dels nostres comunicats i entre els quals apareix una mena d’empatia que no s’hi dóna  amb els altres. Amb alguns arribes a contactar físicament, i, quan s´hi produeix, l’alegria és enorme. Amb altres, però, donades les circumstàcies d’allunyament d’ubicació, no tens eixa sort. Tot i això, quan reps d'ells algún comentari o altre tipus de comunicat virtual, també experimentes una sensació ben plaent.

I perquè he escrit sobre aquest tema? Doncs perquè acabe de tenir una situació d’aquestes en les que has estat gaudint de la presència real d’unes amistats que fa no res eren purament virtuals i amb les quals únicament tenies contacte escrit a través de la xarxa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada