dissabte, 25 de febrer de 2012

Quelcom s'hi mou


Qui anava a dir que un any després de la famosa primavera àrab ens tocaria a nosaltres mostrar al món la nostra. Evidentment que la situació d'ambdues riberes mediterrànies no és la mateixa, però motius per a un descontent generalitzat els hi ha, i no en són pocs.
Després d'anys de menfotisme davant l'actitud balafiadora de diners públics, de prepotències parlamentàries, d'escàndols sense fi, de despreci als qui no pensen com ells, de basar el seu fracàs en la gestió pública en el més descarat victimisme, i de tantes i tantes actuacions nefastes, sembla que alguna cosa està començant a bullir en aquesta societat adormida i dolenta. Afortunadament, la joventut, comença a adonar-se'n i ha iniciat de manera decidida la seua protesta. També el sector públic, veient com van deteriorant-se les prestacions, ha posat la seua activitat en funcionament per tal de fer palesa la seua disconformitat amb totes les politiques de retalls aplicades i que  perjudiquen greument a ells i als serveis que corresponen a la societat.
Aquest País Valencià (Comunitat Valenciana per a ells, Levante per als de l'altiplà, o Playa de Madrid per als de més al centre), està situat, a ulls del món, en l'epicentre de la corrupció política espanyola. Darrerament, estem desdejunant-nos quasi a diari en cassos i cassos sense fi, escampats pels tres territoris provincials, i que esguiten els seus dirigents polítics de més alt nivell.
Ara, un indici d'esperança ens fa ser una mica optimistes en el sentit de què eixa llavor que s'hi està sembrant aquestos dies cresca i esdevinga un gran arbre que done els seus fruits de canvi. Seria fantàstic que aquesta reubicació al mapa mundial com a poble que està fart de tanta corrupció anara consolidant-se i representara un canvi substancial. Queda molt de camí per recórrer, moltes dificultats  que véncer i moltíssima gent que capgirar, però la maquinària sembla que ha estat engegada. Tant de bo siga així.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada