dilluns, 21 de novembre de 2011

L'endemà passat

El dia de la Victòria ja ha arribat. Conforme als sondejos, el triomf del PP s'ha fet palés al llarg i ample de la geografia peninsular. Les més negres nuvolades han fet acte de presència en forma de símil i en la realitat. En efecte, la gran majoria dels votants ha portat aquesta formació política a dominar tot l'àmbit nacional i l'oratge, conscient d'això, ha volgut participar en l'esdeveniment col.laborant amb la seua manera de dir les coses: nit de trons i rellamps.

Aquestes coses són com tot. Hi ha qui se n'alegra –la gran majoria votant- i d'altres, en canvi, ho vegem tot negre i amb preocupació. Negre perquè ens sembla un pas enrere i preocupats perquè no sabem on anirem a parar amb aquesta mena d'ideologia. Ells s'autoanomenen salvadors de la pàtria i de les butxaques del poble. Del poble, no sé si ho seran, però de les pròpies d'ells, ben segur que si.

En principi no tindrem més remei que atorgar-los eixe mínim de confiança al que per cortesia democràtica tenen dret, però mirant les actuacions que duen a terme allà on governen, ens fan desconfiar una mica. D'idees crec que van igualment escassos. La seua oposició ha estat enfocada a l'acaçament i enderrocament del govern sortit dels altres comicis. Com Tiro Fijo, estaven obsessionats en fixar el seu objectiu en arribar a la Moncloa. De salvament de l'economia nacional, res de res. Negació total a l'hora d'arrimar el muscle. Ara, tanmateix, sembla que volen demanar participació a la resta de forces polítiques.

Aquesta dreta nacional, espanyolista i nostàlgica del passat em fa por. Tenen tics de l'anterior règim, doncs abunden entre ells famílies instal.lades al poder en el període del Movimiento Nacional i en l' època i geogrfia caciquil. També estan lligats de peus i mans a la dreta més extrema i cavernària que no té escrúpols en reivindicar aquells anys tan negres de la història d'Espanya. N'han rebut molta ajuda i ara serà l'hora de tornar-los-la en forma de concessions politiques.

Anem a vore com gestionen tota la crisi econòmica. No crec que hi puguen fer massa coses encaminades a sol.luciuonar-la. No depén d'ells, cosa que ja sabem i que ells també saben, però que li ho han negat a l'anterior govern en la seua obcecació per fer-los fora. Ho han fet sempre que no han estat governant, el voler acabar amb governs eixits de la voluntat popular. Els tics totalitaris no se'ls poden traure de damunt i axí ho demostren sempre que poden.

Un qüestió problemàtica que van a tindre i que tan li han tirat en cara al govern de Zapatero, el del problema basc, vorem si són capaços d'armonitzar les acusacions que li hi feien instats per eixa dreta caciquil, cavernària i intransigent i les obligacions de diàleg que tot govern té a l'hora de solucionar els problemes de convivència entre els diferent pobles que componen aquest estat.

La part d'aquesta dreta instal.lada al País Valèncià, a banda de participar en eixa ideologia, té l'agreujant de ser una dreta submisa, servil, sense personalitat pròpia i incapaç d'exigir els drets que com a poble tenim. Més bé pensen i, de fet, porten a la pràctica, l'estar oferint glòries a eixa nació que ells diuen Espanya, però que ni siquiera saben ben bé què és.

Les meues reflexions en aquesta nit electoral han anat per ací. Encara hi ha hagut d'altres que no val la pena seguir narrant i que deixem, doncs, sense exposar. Supose que molts estareu d'acord en tot el que he dit. Hi haurà d'altres que no em comprendran i que estaran força satisfets amb el que ha ocorregut. Al cap i a la fi, açò és democràcia, el que cadascú opine i pense d'una manera, i si la majoria ha dirigit el seu vot a aquesta opció política, doncs l'aguantarem, però no dubtarem gens ni mica, en manifestar el nostre desacord en la manera de gestionar els problemes de l'estat, del país o de la nació, que en qüestió de noms tampoc tenim sintonia.

2 comentaris:

  1. Desgraciadament és una crònica de fets passat i una previsió de fets futurs molt encertades

    ResponElimina
  2. I moltes més mentides, falses veritats, demagògies, enganys, fal.làcies,hipocresies. Tot açò ha estat l'oposició al govern central i l'actuació del govern autonòmic

    ResponElimina