dijous, 10 de novembre de 2011

En campanya electoral


Realment les campanyes electorals, conforme estan muntades, per a què serveixen? No ho sé. No sóc expert en la matèria per atrevir-me a afirmar o a negar la seua utilitat. Puc parlar per mi mateix i dir si em serveixen a mi. Crec que cadascú sabrà si en trau alguna conclusió. El que si que està clar, i això ho podem afirmar tots, és que les despeses de la mateixa es disparen en gran manera i en aquests temps de crisi, resulten insultants.
Els dos grans partits, sobre tot, s'enduen la palma. Ells són els gran beneficiats tot i ser àmpliament coneguts. Els partits minoritaris, en canvi, han de posar la imaginació en marxa per tal d'aprofitar qualsevol recurs que troben al seu abast. Crec que haurien de ser ells els beneficiats en les falques publicitàries gratuïtes als mitjans de comunicació. Els grans ja sabem molt bé que són, que pretenen i com actuen. Els minoritaris, per contra, passen quasi desapercebuts per al gran públicc en general i haurien de ser promocionats per tal de què els seus missatges arribaren al domini públic.
Sembla que la intenció dels poders polítics radiquen en fer desaparéixer qualsevol ideologia que no forme part d'aquest dualisme empobridor que patim des de la instauració de la democràcia. Ells s'ho cuinen i ells s'ho mengen. Als altres, com a màxim, alguna molleta els hi pot caure, però ben poca cosa més. Quan veus les esperances democràtiques que teníem els qui hem viscut la transició i la realitat actual, no pots més que pensar en aquelles paraules de “atado i bien atado”. Abans, era un únic partit i, ara, en són dos, però que semblen constituir les dues cares de la mateixa moneda.
En la realitat política observes tal quantitat de deficiències democràtiques i també d'injustícies clamoroses en l'actual llei electoral, que no pots pensar en altra cosa que no siga en un complot a dues bandes perquè la veu del poble no s'hi manifeste com cal i, així, entre ells dos, s'hi puguen repartir totes les prebendes hagudes i per haver-hi.
D'aquesta manera han aconseguit fer callar les veus discrepants de tots aquells que no pertanguen a les dues formacions majoritàries i conseqüentment puguen arribar a repartir-se el poder per fer el que realment els hi done la gana, sobre tot a l'hora d'afrontar reformes constitucionals i d'organització territorial i administrativa i seguir sent ells el que acaparen tot el poder necessari per fer i desfer al seu capritx.
Arribats al període electoral, no cal donar-los tanta facilitat propagandística. Els minoritaris són els que la necessiten perquè el seu missatge arribe a tots els racons i els electors tinguen més opcions on poder confiar el seu vot. Així doncs, hom podria acabar amb allò de "no vote cap dels dos perquè no confie en ells". També podria ser que molts votants dels partits majoritaris ho són pel fet que no en coneixen d'altres i s'hi veuen forçats a triar entre ambdós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada