dilluns, 29 d’agost de 2011

Cabòries meues

Anit, entre espera i espera, anava jo mirant pels diferents televisors instal.lats a les terrasses dels bars i cafeteries de la primera línia de platja. Estaven retransmetent el partit entre el Real Saragossa i el Real Madriz. Anaven guanyant els de l'altiplà per dos a zero amb probabilitats d'augmentar la renta de gols al seu favor, com així va ser: 0-6, resultat final. No m'abellia ni gens ni mica estar veient tanta superioritat a favor d'eixe equip que darrerament té comportaments molt, però que molt semblants, a l'actual dreta espanyola. Els meus comentaris –contraris al Madriz- els anava fent en veu alta, en mig dels espectadors -majoritàriament madridistes per les actituds que manifestaven- i, per supost, en valencià. Alguna mirada em dirigien quan entenien alguna cosa (sempre n'entenen) i menys mal que no entraven “al trapo”, perquè no sé com haguérem acabat. Reconec que anava jugant amb foc, però no em podia aguantar i necessitava expressar-ho.

En primer lloc veiem que adopten la teoria de la conspiració. Com el Barça és superior, addueixen actituds conspiratòries i complots judeo-massònics en contra d'ells. Davant tanta derrota en els enfrontaments amb l'enemic etern, trauen les més pures essències d'aquells que no saben perdre i arremeten contra tot i contra tots.

Són incapaços de reconéixer el joc brut que realitzen, sobre tot eixe PePe (coincidència amb les sigles del partit de la dreta espanyola?) S'agarren a les declaracions sempre incendiàries del seu personatge més importants, el tal Mou -piròman expert- També escoltem declaracions, moltes vegades soliviantadores, d'algun portaveu de l'oposició que no fan més que incrementar la divisió i la crispació social. No veuen la viga pròpia de les històriques ajudes arbitrals però si que veuen la palleta del possibles errors a favor de l'equip contrari. La premsa centralista exalta gols de xurra que fan els seus davanters o els resultats d'escàndol davant equips inferiors.

Si a tot açò li afegim que entre tots dos –R.Madriz i PP- es forma un conjunt d'admiradors mutus, ja és la repera.

Bé, com posa a les façanes de les casernes, “Todo por la Patria”
Després d'haver escrit açò he buscat per la xarxa algun escrit que corroborara la meua opinió i, mira per on, bingo!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada