dilluns, 13 de juny de 2011

Canvi municipal


Ja hem començat amb el nou alcalde. El fins ara present, ja hi és passat. Estem a l'aguait de veure que és el que canvia. Si el canvi va a millor, si no es percep o si, pel contrari, va a pitjor. De moment, ens costarà assimilar que noves persones amb noves idees i projectes i amb nova ideologia, són els que estan al capdavant del govern de la ciutat.

Moltes incògnites queden per resoldre que sols el temps serà capaç de donar-nos el resultat. Activitats de tipus lúdic i cultural poden ser afectades en forma i contingut. Comportaments socials, fins ara permesos, poden ser regulats d'una altra manera. El desenvolupament urbanístic municipal pot ser canviat seguint altres pautes d'interessos, etc, etc.

Hui, ha estat el primer dia hàbil per al nou ajuntament. He anat pel carrer i, tot i ser molt prompte per notar els possibles efectes dels nous canvis, el que si que m'ha cridat molt l'atenció, perquè mai no ho havia vist, ha estat l'activitat frenètica de la policia local posant multes als vehicles mal estacionats a la zona de l'hospital. Casualitat?. No és que em semble malament, ans al contrari, està bé que, si no és per les bones, siga per les males, el que els usuaris vagen prenent consciència de què els vehicles no es poden deixar on ens vinga en gana. D'açò hom dona molt a Gandia. A les altres ciutats, també ha de ser habitual, però jo parle del que veig.

Hi ha un altra problemàtica ciutadana que necessita ser regulada, i ben aviat. L'ús de les bicicletes per les vies públiques. A mi, com a usuari d'aquest mitjà, no m'agrada vore bicis per damunt de les voreres, bicis passant pel teu costat quasi tocant-te, bicis circul.lant pels carrers en sentit contrari a la circul.lació. En resum: invasió incontrol.lada de bicicletes. Les noves autoritats n'hauran de regular l'ús per tal de no col.lidir amb vianants i vehicles a motor. I tot, pel bé general.

Què passarà a la platja, que cada any va en augment el lloguer d'apartaments a grups incontrol.lats de joves que venen a divertir-se -amb tot el dret del món- però que no saben limitar el propi dret amb el dret dels demés?Són qüestions del dia a dia que estan en boca de tothom. Notarem el canvi en aquestes i altres problemàtiques? Les realment importants, les que afecten l'economia del poble, no crec que vagen a canviar massa, perquè, entre altres coses, ni Orengo tenia la vareta ni a Torró se li ha aparegut la Mare de Déu de Loudes.

2 comentaris:

  1. Mo, a mi també en fan por. Deixem-los una temporada a veure com ho fan, però,...

    ResponElimina