dijous, 19 de maig de 2011

Spanish revolution

Spanish revolution. Ja tenia ganes de veure, escoltar o llegir titulars com aquest.
I és que no és per a menys: per uns dies, alguns han canviat la botella per la protesta. Estan fent bona aquella pancarta que resa "Menos botellón y más revolución". No podiem continuar així, adormits, ensopits com els rèptils en ple hivern, sense reaccionar davant tant d'atropell i tant d'abús per part de la classe política, empresarial i financera d'arreu del món. A la joventut li pertocava posar en marxa tot aquest tsunami reivindicatiu reclamant un canvi en les estructures sociopolítiques i econòmiques en les que estem immersos.
A nivell mundial, tenim la tirania dels mercats financers regits per gent sens escrúpols que sols pensen en l'enriquiment personal sense importar-los el més mínim la resta de la gent. A nivell nacional, un cúmul de vividors dedicats a governar-nos passant-se per l'entrecuix els problemes dels ciutadans i actuant de manera profitosa per tal de tenir les butxaques ben plenes de diners provinents d'operacions fosques, però recobertes amb un mantell de legalitats que, de tant en tant el trenquen i aguaiten en forma d'actes de corrupció.
I què dir del règim que suposadament s'autodefineix com a democràtic? Quanta mentida i engany en aquesta llei electoral que ens dona duros a sis pessetes fent-nos creure el negoci de la democràcia. Ens ofereix unes llistes de persones emparades sota unes sigles de grups i partits polítics que nosaltres si o si hem de votar, sense opció a triar-ne d'altres. I, clar, d'eixa manera, ens col.loquen en el quilo de polítics que tenim a la llista, uns individus corruptes, implicats en afers més que tèrbols, espavilats i capciosos que, a la més mínima, no dubtaran en abandonar el grup del que formen part i anar-se'n a un altre d'on hi puguen traure més benefici personal.
I mentres aqueixes castes intocables van millorant-se llurs condicions econòmiques, personals i de benestar social, la resta dels mortals, anem veient com les nostres van reduint-se i encollint-se com un suèter de cotó
Aquestes i altres actuacions"legals", fan que el sofrit poble reaccione, fart de tot i de tots, plantant-se a la via pública i dient: prou, ja està bé!
Veurem, ara , en què acaba tota aquesta moguda. Em tem, que com hat passat altres vegades i en altres temps, l'establihsment acabe engolint-se tot aquest moviment i el faça seu, adaptant-se'l a la seua mida. La història n'està plena.

3 comentaris:

  1. Quiero votar con la esperanza de un cambio...todos tenemos un cometido algo que podemos hacer ¡pensemos!

    ResponElimina
  2. Benvinguda al blog, Mo. Jo també vull votar, com sempre i, com sempre, esperant algun canvi que mai no arriba.

    ResponElimina
  3. Estem cecs i ha guanyat el guerxo...Malauradament.

    ResponElimina