diumenge, 27 de febrer de 2011

Dialogar

És còmode parlar amb els que et segueixen el corrent: et reafirmes en les teues idees, et sents part d'un grup, protegit, enfront de la resta de bojos que s'equivoquen. Per primera vegada, vaig aprendre que dialogar amb persones que et porten la contra és molt més interessant. Pot resultar incòmode al principi. Però quan aprens a encaixar, la cosa flueix, i les idees entren.

Aquest paràgraf l'ha penjat una d'eixes "amistats" del Facebook que no coneixes, però que t'han demanat formar part del seu elenc i que acceptes perquè creus que, més enllà de qui siga o deixe de ser, pot enriquir-te amb les seues aportacions.

Doncs, bé: m'agrada el que hi diu -no sé si serà de la seua pròpia collita o l´haurà trobat per ahí- i és força interessant el seu missatge. Altra cosa és que estiguem capacitats per dur-lo a terme. De tota manera, caldrà tindre'l present per quan l'ocasió ho requerisca.

Ja sabem que en les xàrcies socials abunden i són majoria les "amistats" que et son afins ideològicament i hi és molt fàcil trobar ressò a les teus paraules. Però que ocorre quan alguna d'eixes “amistats” no ho és? Generalment observe que no entrem en discussió -jo, el primer- i tendim a unir-nos a aquells amb qui compartim ideologia. Bé és cert que portar una discussió en aquestos llocs és una mica complicat perquè no son espais escaients per poder profunditzar-hi.

Al marge de si és o no és espai habilitat per dialogar, caldria posar en pràctica aquesta suggerència. Pense que deu de ser una experiència enriquidora quan s'hi fa des de mentalitats obertes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada