dimecres, 5 de gener de 2011

Després d'una setmana

Qui anava a dir-nos que açò d'internet fos una cosa sense la qual ja no podem entendre la vida i quan ella falta, és com si ens faltara l'aire per respirar.
Acabem de passar una setmana fora de xàrcia i quan hi hem retornat, la sensació d'obertura al món ens ha tornat a posar en òrbita. Ja forma part de la nostra manera de viure i ens resulta difícil d’entendre com abans ens hi ho podíem fer.
Ara, tornem a estar en contacte amb aqueix món que ens hem fabricat a la nostra mida i al qual accedim perquè hi som desvanits de formar-ne part. Tota una forma de relacionar-nos amb gent distant en l'espai i en el temps.
Com deia, una setmana sens accedir-hi et fan reflexionar sobre aquestes coses i d'altres relacionades amb elles, com per exemple, els primers moments en què ens enganxarem a aquest tren o als actuals del món blogaire o de xàrcies socials.
Encara recorde, allà per la dècada dels huitanta, com uns ordinadors quasi de joguet ens despertaven la curiositat i els utilitzàvem per fer-hi petites programacions lògiques amb allò del “if”, “then”, “goto” i altres expressions pròpies, per tal de poder solucionar elementals operacions matemàtiques que semblaven ser resultats màgics. Eren els famosos Atari i SiclairZX Spectrum. Com de prehistòrics semblen ara vistos des de la distancia!
Més tard, ja als noranta, assistirem a les classes de Framework que ens. serviren per a posar-les en pràctica i començar la informatització de la paperassa. Tot era voluntari i com a conseqüència de la curiositat que despertaven les noves tecnologies.
I ara que el temps i les obligacions ens ho permeten, hem donat una passa més enganxant-nos al món del blog, on anem expressant opinions, experiències i vivències alhora que ens. informem d'altres.
També, les xàrcies socials, estan oferint-nos tot un munt d'oportunitats de trobar-nos amb gent amb qui podem relacionar-nos. Gent que no coneixies fins ara, gent que pensa de manera similar a la nostra, exalumnes que quasi havíem oblidat, paisans que ens eren totalment desconeguts, grups de tota mena, etc, etc.
Així doncs, esperem continuar aprofitant-nos de tot aquest món que la tecnologia ens posa a l'abast.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada