diumenge, 9 de gener de 2011

Canal 9 i el tabac

Foto de tusalumental.com
Estic una mica preocupat i no sé si demanar cita al psicòleg, al psiquíatre o a ambdós. Resulta que els noticiaris de Canal 9 em produeixen fàstic, repelús, còlera, irritació, ganes de trencar la pantalla, i ... jo, burro, més que burro, encabotat en escoltar el que diuen.
Sens anar més lluny –per això sent ganes de desfogar-me- aquest migdia, al noticiari de les 14h., ha estat parlant i parlant sobre la llei del tabac, i no penseu que ho han fet dient com és de dolent el fumar, no. Han estat fent autèntica apologia del tabaquisme, sens el més mínim pudor i sens ocultar la desvergonya que tenen a l'informar d'eixa manera.
D'acord en què eixa llei, tal vegada, tinga els seus punts negres. Això, però, és com tot: cal veure les dues cares de la moneda i sospesar quina n'és la més convenient.
Crec que als fumadors no els agrada el més mínim –alguns hi ha que si, que veuen en ella un motiu per abandonar el tabac- i que s'hi creuen discriminats fins el punt de veure's com els moderns leprosos dels qui tothom fuig. Tampoc, crec jo, és així.
Diuen que el fi no justifica els mitjans, encara que, de vegades, no resta cap altra solució i han de ser adoptades mesures dràstiques per tal d'arribar a assolir-lo. Hem de recordar l'anterior llei antitabac per veure que era una total porqueria que no valia per a res. El fum el teníem enganxat fins el més profund de l'ànima, dels pulmons i... de la roba, que l' havíem d'estendre cada cop que eixíem d'un establiment públic.
Per altra banda, les conseqüències nefastes per a la salut són de tots conegudes i per ahí és on cal insistir. Hom hauria d'entrar a poc a poc, com un descargolador, fins arribar al punt de l'autoconvenciment què això no és bo per a u mateix, per al qui tenim al costat i per a la butxaca. Els mitjans de comunicació n'haurien de ser autèntics capdavanters en fer-ho palés a cada moment.
Doncs bé –i ahí és on vaig a parar- la “nostra”, com així els agrada definir-se, han vist en el descontent dels col.lectius implicats (fumadors, hostelers) un filó per a pescar vots i s'han llançat com a lleons famolencs a desprestigiar aquesta llei. Ho han fet traient a col.lació tots els perjudicis econòmics que els hi produeix i no han dubtat en entrevistar gent perjudicada per fer-nos creure que el govern actua per fotre'ns de manera contínua i despietadament.
Com són uns irresponsables, estan intentant fer fracassar aqueixa iniciativa que és beneficiosa per a tots i de la qual haurien de fer pedagogia positiva perquè la salut és més important que l'economia d'alguns i les dependències d'altres. De tota manera, amb el temps, les coses tornaran al seu llit i tot serà com abans, però amb aire més saludable.
Pensar que amb els diners públics s'hi fan campanyes contra el benestar general, posa els pels de punta. Ja sé que hi ha altres temes a considerar a aquest respecte, però no hem de negar que si d'un munt de coses dolentes n'eliminen tan sols una, eixim tots guanyant.
Canal 9, per què no insisteixes en manifestar els beneficis que reporta aquesta llei en lloc de furgar en els perjudicis econòmics i de fer paleses les incomoditats que causa als fumadors?
Algú els hauria d'acusar d'apologia del tabaquisme.

1 comentari:

  1. Estic d'acord amb el teu raonament. Espero que no retirin la llei i la facin complir, si no, a partir d'ara hauran de fer lleis a la carta.
    Per cert, no només fica la pota la televisió del teu país.

    ResponElimina