dijous, 2 de desembre de 2010

L'hora del café


Diuen que el café té unes qualitats molt bones per al sistema immunitari i també serveix de protecció per algunes classes de càncer; sempre, però, cal consumir-lo amb moderació, com quasi tot, perquè la moderació és el fidel de la balança que ens permet fer de tot, menjar de tot, beure de tot i que no et senta res malament. Tanmateix, que difícil resulta, de vegades, ser moderat en tot.
El café aporta, també, altres qualitats que no li són intrínseques, però que sorgeixen al seu voltant, es a dir, que amb l'excusa del café realitzem unes activitats socials, que ben bé podrien estar dutes a terme per altres motius. El café ha esdevingut un mot, el significat del qual ultrapassa l'objecte físic d'una tasseta plena d'un líquid negre, que segons com s'hi prepare, presentarà una atractiva capa d'escuma marró, per a convertir-se en la designació d'eixe moment que sovint utilitzem per fer un recés en el treball quotidià, per fer una quedada o, simplement, per seure's a una terrassa i veure qui passa.
En eixos moments del “café” solen sorgir converses de tot tipus. Hi haurà les clàssiques “marujades”, hi haurà discussions polítiques , hi haurà intercanvi d'opinions, hi haurà tants altres temes, que sempre s'hi queda curta l'hora del “café”.
Aquest “hora” és un dels moments més desitjats de tot el dia perquè suposa l'alliberament de la tensió a la que et somet l'obligació del treball o de l'activitat que t'hi trobes realitzant. En aquesta hora arribes a conéixer eixe o eixa company o companya que està segut tres fileres més avant que tu i que d'altra forma quasi com arribaries a saber ni com li diuen. A més a més, van configurant-se els diferents grupets que, per altra banda, són inevitables quan convius en un gran grup.
Surten afinitats que semblen impossibles en altres circumstàncies i que farien saltar espurnes a la més mínima divergència, però, no saps com ni perquè, eixes diferents maneres de pensar i de contemplar les coses, no hi són obstacle per tenir unes relacions de companys d'allò més agradables.
El café, quins estranys companys que fa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada