dilluns, 29 de novembre de 2010

Plou, plou


Ja cauen gotes,
ja plou, ja plou,
regalims d'aigua
ho han mullat tot.

Així ha començat el matí, mullant-ho tot, però sense més. I com tots els dies aprofiten per alguna cosa, ho hem fet per a anar a la biblioteca municipal i recórrer les seues prestatgeries que ben assortides de llibres i material audiovisual es troben.
Hem tornat un llibre i hem iniciat el recorregut per les diferents seccions, sens rumb fixe, deixant-nos portar per la curiositat dels formats, títols i altres elements que ens pogueren cridar l'atenció. La bibliografia en la nostra llengua (quin dia li posarem un nom i l'anomenarem com cal, encara que no tinguem problemes per dir-li al pa, pa i al vi, vi.) és força abundant i aquest fet ens portava a reflexionar si amb un altre color polític a l'ajuntament gandià hi hauria tanta oferta literària en aquesta llengua. No sé, no sé si se'n produiria el fet; coneixent la percala pepera, amb l'encabotament per trobar diferències i dir-nos que allò que ve del nord és dolent, ho pose en dubte. Sols cal imaginar-se Rus llegint -si ho sap fer- titols i fent una foguera amb ells. Tal vegada, de literatura valenciana apropada al món popular, eixe que hom sol emprar als sainets i que prolifera al món faller, si que n'hi hauria; de l'altra, la culta, la que no distingueix si està feta ací, al principat o a les balears, pense que tindria problemes. Afortunadament, estem parlant de ciència-ficció i la realitat és la que és: que no hi ha cap problema per llegir el que ens agrade, estiga escrit en la llengua que siga.
A un replanell de l'escala, hi havia un expositor amb llibres d'Isabel-Clara Simó, l'alcoiana que resideix i treballa a Barcelona. Després de fer-ne una ulladeta, ens hem dit: no cal pensar-ho gaire. N'agafem dos de curtets i en tenim per a passar aquestos dies que ens esperen de fred i pluja. Ens ha cridat l'atenció “Hum...Rita! l'home que ensumava dones” i “Alcoi-Nova York
De tornada a casa i com plovia i no portàvem paraigües, hem hagut d'utilitzar l'autobús. Hem obert un diari local i una notícia encapçalava la secció cultural: “Isabel-Clara Simó i Anna Montero protagonistes dels premis literaris” Foren destinatàries dels Premis Literaris de la Ciutat de Gandia 2010. En concret, a Isabel-Clara, li atorgaren el de Narrativa Joanot Martorell.
Entre gotescauen, subanestrujenempujenbajen i escrivint aquestes línies, hem passat un matí de pluja fastigosa - encara ho fera amb abundància- i fred. No passa res, cal adaptar-se a les circumstàncies i al mal temps, bona cara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada