dijous, 15 de juliol de 2010

Escoltant la ràdio


Aquest matí, venia d'Alcoi amb el cotxe i portava la ràdio engegada. M'agrada escoltar emissores que parlen, que comenten notícies o divulguen qualsevol altra cosa que et cride l'atenció. No m'agrada tant anar escoltant música, que ho deixe per a altres ocasions. Quan sents algú que parla és com si el portares d'acompanyant al cotxe.

Doncs bé, ho dic, perquè m'ha cridat molt l'atenció aquesta noticia ocorreguda, si mal no recorde, a Àlaba i la titulaven alguna cosa així com: una musulmana no és atesa a la consulta ginecològica.

Desenvolupant la noticia, resulta que era una dona tunisenca que anava tapada íntegrament i sols mostrava els ulls. La doctora li digué que si no mostrava el rostre no la podia atendre perquè havia d'identificar-la prèviament i amb eixa indumentària era impossible reconéixer-la com la pacient, les dades de la qual figuraven al document corresponent.

La dona en qüestió isqué i anà a pel seu marit, el qual va arremetre de males maneres contra la doctora i, davant el caire que prenia l'assumpte, es va haver de reclamar la presencia policial.

La policia tampoc va poder convéncer la parella de musulmans, els qual, no contents, denunciaren el cas davant el jutjat i allà es presentaren, la xica, com no, amb la cara tapada. La jutgessa -crec que era dona- li demanà també que es destapara el rostre. No va accedir a tal proposta la musulmana i, davant aquesta cabuderia, orgull o ves a saber què, la jutgessa, en roman paladino, els va enviar a fer la mà a ells i a la seua denúncia.

Aquestes coses ens han de fer reflexionar sobre si la convivència de cultures, religions, costums, maneres d'entendre la vida, són possibles en un món modernitzat que ha passat per moltes etapes al llarg de la seua història i les diferents situacions de discriminació han anat superant-se i encara no les hem superades totes, però estem pel bon camí, tot i ser costós.

No deixe de pensar en com, sobre tot el món musulmà, emparant-se i regint-se per les doctrines religioses i el seu llibre sagrat, encara estan vivint l'època medieval nostra. Encara haurien de passar pel renaixement, el racionalisme, el segle dels llums i d'altres moviments socials, culturals i ideològics més, que a nosaltres ens han portat a l'estat d'avanç social en què ens trobem. Tot i que alguns valors que ells tenen, pot ser, no els hauriem d'haver perdut, no és justificant del seu comportament en el món occidental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada