dilluns, 10 de maig de 2010

Un diumenge pel matí

El dia era radiant. Una forta calor, per l'època en què ens trobàvem, amenaçava fer insuportables les hores del migdia quan tornàrem cap el Pla. El camí, tanmateix, invitava a recórrer-lo de tan ple de vegetació verda com estava.
La primera part fou una mica molesta a causa de l'estat del paviment. La superfície de terra compactada havia deixat pas a les pedres soltes i als solcs produïts per les pluges. Grups de ciclistes i algun que altre vehicle a motor ens obligaven a arrimar-nos a la vora per tal de deixar-los pas.
Ben aviat, el camí ens va conduir al fons d'un barranc on haguérem de creuar-lo per damunt d'uns blocs de cement, puix el cabal d'aigua sobrepassava l'altura del calçat. Des d'aquest punt, el recorregut es va fer més agradable vorejat de pinedes i flors silvestres que omplien la ruta de catifes policromes. Murmuris d'abelles, també, produïen la banda sonora sobre les flors dels arbres fruiters, que en estat d'abandó, encara tenien forces per esclatar en aquesta primavera.
A l'entrada del poble, l'ombra ens invità a seure i una lleugera brisa ens alliberà del calor que anava en augment.
Els veïns estaven concentrats a la plaça de l'església on, en eixe moment, estava produint-se l'eixida de la mateixa dels xiquets i xiquetes de primera comunió. Una petita mascletà, de caràcter infantil, va rebre els combregants a la seua eixida. Les mares lluïen vestits per a l'ocasió i anaven nervioses acompanyant els seus fills que semblaven estar atabalats per la parafernàlia del moment.
El camí de tornada se'ns va fer quelcom pesat perquè el sol estava al seu punt més alt i les forces anaven veient-se minvades.
Així va transcórrer la nostra caminada entre les localitats del Pla de Corrals i Barxeta, en la part més oriental de la comarca de la Costera on la serralada Ibèrica presenta les seues muntanyes més meridionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada