diumenge, 30 de maig de 2010

Jo decidisc per mi

Quan fas alguna incursió exploratòria per internet és quan veus quina capacitat té la ment humana d'inventar teories, exposar ideologies, manifestar opinions i ... dir autèntiques burrades revestides, unes voltes, amb un llenguatge correcte i d'altres, les més, amb paraules incongruents i grolleres que no fan més que retratar els qui les utilitzen.

No fa massa temps va aparéixer davant de mi, en Facebook, un grup anomenat “No a TV3 en Valéncia”. El grupet en qüestió està encabotat en divulgar per ahí que ja estan farts de l'imperialisme català i descarreguen contra la TV3. No cal dir els “arguments” tan seriosos adduïts i la manera que adopten a l'hora d'expressar-los. Tot un model dialèctic carregat d'exquisidesa verbal. I, com no pot fallar en aquests cassos, són filòlegs experts en anys de treball i estudi, estudiosos reconeguts del valencià, i, com no, també autèntiques perles de la convivència, la llibertat i la diversitat ideològica.

Parlant seriosament, pense que hi haurà algú que es crega eixes idees i actue de bona fe a l'hora de participar en aqueix grup, però el que és preocupant és el concepte que tenen de la llibertat i del lliure albir al que se suposa tenim dret. Segons ells, les televisions han de ser imposades, és dir, que no tota televisió és apta per a tots. Pur feixisme i formes dictatorials diria jo que és açò.

Tenen un mapa en colors i el verd és la zona on no es veu TV3, encara que crec que està bastant desactualitzat. L'objectiu d'ells és pintar-lo tot de verd. És com si els generals de la Vermach estigueren planificant el mapa bèlic de conquestes. Usen, doncs, mètodes totalitaris a l'hora de manifestar el seu pensament. Qui s’hauran cregut que són per decidir per nosaltres?

Ja, posat a pensar-ho tot, crec que la seua intel.ligència deu anar una mica escassa de recursos, puix amb un simple canvi de canal poden eliminar el visionat de TV3, si és que tanta nosa els fa. Almenys açò és el que fem la gent normal amb alguna tele o programa que no ens agrade, com per exemple amb Canal 9, del qual no anem per ahí dient que s'impedesca la seua recepció, sinó que es fassa una programació més plural i no tan sectària, o amb Intereconomia, que de veure-la, se'ns fa agra la llet i per això no la veiem, però tampoc demanem que la lleven, etc, etc.

Caldria, doncs, que ens deixaren a nosaltres el dret a decidir què és el que volem veure i què no; per suposat que, quant més varietat, millor, perquè així se'ns amplia el ventall d'ofertes televisives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada