diumenge, 7 de març de 2010

La plaza estaba "afarrotá"

La plaça politiquera nacional estava “afarrotá”, abarrotada de caracollons, torracollons o gilipollas, com vullgueu dir. La graderia d'ombra s'ha ofés perquè algú, des de la graderia de sol, demana siguen prohibits els actes de penjar-li al bou alguna que altra etiqueta fent-li un forat al seu cos.
Esto no puede ser”, criden les forces cavernàries defensores de l'ortodòxia carpetovetònica veient en esta proposta un atac frontal a la unitat de “las gentes y tierras de España” Allà que va Esperancita -representant de les essències pàtries- amb capa i montera, espasa i BIC, a torejar i matar el bou de l'antipatriotisme representat pels pocnigensnimica solidaris catalans. No va, però, tot sola, que l'acompanyen els banderillers Camps i Valcárcel, formant, tots plegats, una quadrilla de fama peninsular, experts en lídies d'aquest tipus.
Ni m'han agradat, ni m'agraden els festejos taurins, però reconec que tenen eixa cosa atàvica que fan d'ells una característica intrínseca dels pobles mediterranis fins fer-los aparéixer als programes festius de totes les terres ibèriques. Però, pense també, que poden ser part de la festa sense veure's exposats a eixa tortura cruel que se'ls aplica. Hi ha altres maneres de lluitar contra este animal.
Si hem acabat amb l'aberració de llançar la cabra des del campanar de l'església del poble, per què continuem clavant-li piques i espasa al pobre bou? Tots els animals tenen dret a què no se'ls torture i menys, que se'ls remate d'esta forma. És una crueltat -la meua opinió, clar està- i res em farà pensar el contrari. Hi ha altres pràctiques taurines que no necessiten d'este càstig.
El que si que trobe immoral, indecent, pervers i obscé, és l'actitud de l'anomenat nacionalisme espanyol, representat per les forces cavernàries i cavernícoles, hereves de l'absolutisme noucentista i representades pels personatges a la dreta de la dreta opositora que -si Déu no ho remeia- ens governarà més prompte que tard, atacant els catalans i demonitzant-los a la mínima que isca
Amb actituds com esta i altres que no paren de brandir, estan portant-nos al centrifuguisme més exacerbant. Els catalans estan sofrint un continu assetjament per part d'estos ofegadors nacionalistes espanyols fent-los tenir la sensació de què sobren a l'estat espanyol. Si jo fóra un català sense més preocupacions, m'hagués convertit en independentista, solament per sofrir aquesta persecució mediàtica.

2 comentaris:

  1. Hola,com tú molt bé has dit a Catalunya perquè ací ja poc podem fer,no m'extranya que a Catalunya estiga pujant l'independentisme perquè cada volta des de Madrid i de la resta de l'estat espanyol s'està assejant a llímits insospitats que pareixen un poc al que passava abans de l'aplegada de la democràcia.

    ResponElimina
  2. A Canaries ja fa un bon grapat d'anys que estna prohibides les corregudes de bous. On estava l'Esperanza AGuire i el Francisco Camps per a defendre la "Fiesta Nacional"?

    Evidentment, els importa un merda els bous i la festa, únicament volen crispació, conflicte i animadversió cap al poble català, que està debatint al seu parlament el sospendre o no les corregudes de bous.

    ResponElimina