dimarts, 2 de febrer de 2010

Impressionat


Este matí, en classe de dret, hem visionat un documental que ens ha causat una forta impressió degut a la seua temàtica. En concret, tractava de la pena de mort als USA, però no vist des de l'àmbit jurídic, sinó des de la vessant dels que la pateixen: condemnats i familiars.

Vist des d'aquest angle, penses en com som els humans i, sobre tot, quina hipocresia davant el fenomen de la mort quan és causada per decisió nostra. Quanta contradicció mostrem quan apliquem les diferents ideologies a aquest fet.

Però bé, al que anava. En aquest documental ix un pobre condemnat a mort a l'estat de Texas -negre havia de ser, com no- contant les seues impressions i el seu estat d'ànim. I el que més m'ha impactat ha estat allò què diu de què quan et comuniquen la data de l'execució, la teua ment és incapaç de pensar en el que puga ocórrer més enllà d'eixe dia i hora. El pobre, al final, ha esclatat en plors.

També ha causat impacte vore el cementeri d'executats i amb quina fredor els encarregats d'aquestos centres penitenciaris parlaven de l'estadística d'execucions. I com no, el testimoni de familiars directes consolant-se els uns als altres.

A quanta gent se'ls ha llevat la vida sense haver fet res d'allò que se'ls ha acusat! I quina casualitat més gran: solen ser negres, hispans i gent sense recursos.

Ai, justícia! Et representen amb els ulls benats, encara que no sé si és perquè eres cega o estàs cega.

1 comentari:

  1. Quan vaig veure la pel-lícula Pena de mort, també vaig quedar molt impressionada.
    No sé com l'ésser humà està tan deshumanitzat.

    ResponElimina