dimarts, 22 de desembre de 2009

A Christmas display


I què collons fa eixe ninot enganxat al balcó d’eixa casa? Això és la pregunta que em faig cada cop que veig un homenet gras, vestit de roig, amb barret del mateix color i una barba blanca. Ja veus tu, quina ocurrència, penjar un ninot al balcó i deixar-lo ahí tots els dies del nadal. Si acabarem fent-li companyia al pobre perquè no estiga sol.

Aquesta societat en què vivim està perdent els seus ancestrals costums i bescanviant-los per uns altres de nous vinguts de països anglosaxons. Si són dels USA, millor. Els d’allí fan més miracles i ens donen més prestigi personal si els adoptem. Ai, mare! Acabarem penjant gafarrons.

Anem a veure si ens aclarim. Ací, tota la vida han vingut uns pages a portar-nos regals i mai no hem vist ninots penjats als balcons que ni porten caixes ni porten res. Prou feina tenen aguantant-se del balcó per no caure. I si parlem de cançons, les típiques nadales que narren assumtes com ara "calzones roídos" al pobre de Sant Josep i velletes que venen amb "l'aguinaldo", fums al 25 de desembre o pastorets que porten llenya, tenen els dies comptats davant dels "We wish you a Merry Christmas" o "Jingle Bells"... És un dir. La simbomba i pandereta estan en perill d'extinció i poden passar a formar part dels museus etnològics.

Ja formem part de l'aldea global i hem d'imitar l'alcalde en tot allò que fa.

3 comentaris:

 1. Nadal= Consumisme

  Aquest home roig amb barba blanca és el simbol del consumisme nadalenc

  ResponElimina
 2. més clar aigua,pense el mateix que tú.

  Quina mania la gent amb tot lo ianki,que si mcdonals,les pelicules,els nadals,etc

  ResponElimina
 3. Una moda, com qualsevol altra. Coent, sí.

  ResponElimina