divendres, 11 de setembre de 2009

Moralistes immorals.

Sempre m'he preguntat perquè eixa oposició del PP a l'educació cívica basada en una ètica laica que, al marge de les religions, servisca a les persones per poder conviure amb respecte mutu, amb pau, concòrdia i harmonia. Ja sé que açò és un poc utòpic coneixent com som els humans, però per intentar-ho que no quede. Em fa, però, la impressió que aquestos "moralitzadors" de morals hipòcrites volen que l'ètica siga la que “emana de Déu” i que ens es transmesa pels seus “ministres” als quals hem d'obeir sens més. D'aquesta forma tenen uns ciutadans adotzenats i poc crítics amb el poder establert.

Jo no sé si aquesta ètica o moral que ells volen impartir és o no la que després practiquen en les seues actuacions polítiques. Més bé, em sembla el contrari veient com actuen dia rere dia. Ells que són els ortodoxes de la tradició cristiana, dels valors patris; ells que diuen ser alguna cosa així com ser la reserva espiritual; ells que van a missa amb cotxes oficials; ells que reben la màxima autoritat catòlica sens reparar en despeses; ells que prenen café amb personatges vestits amb púrpures, etc. En fi, que alguna cosa diferent hauria de ser el seu comportament.

Al nostre abast ens arriben diàriament notícies protagonitzades per ells en les que la mentida, la falsedat, la difamació, la calumnia i l'acceptació de prebendes més descarada són la tònica de la seva actuació. I clar, per a actuar d'aquesta manera, un bona educació cívica i ètica els fa nosa. Ja sabem que la paraula Justícia, en boca del PP i els seus portaveus es tradueix en blasfèmia, violació, injustícia i defensa de la corrupció.

Sens anar-nos-en massa lluny en el temps, escoltem com el Sr.Mariano li demana al president del govern allò que els seus no practiquen: contenció en la despesa pública. Pregunteu-li al Sr.Camps que fa per tenir el deute més alt de tot l'estat espanyol.

I ara, en aquests dies, degut al cas de transfuguisme a Benidorm, s'esgarren les vestidures, aboquen verí contra el PSOE (que tampoc són santets), tronen amb tota classe d'improperis, oblidant el Sr.Zaplana que se'n va aprofitar per fer carrera política al més alt nivell i que, a hores d'ara, ells estan fent el mateix a la ciutat de Còrdova i que també ho han fet en 24 cassos més.

Podria estar escrivint més i més per desfogar-me del tot -cosa que no crec- però si vull acabar amb la notícia que els assessors de l'ultra nacionalista espanyol Sr.Aznar que formen part del GEES (grup de propaganda neocon) apel.len a l'exercit per restaurar les “llibertats” a Catalunya. Al mateix temps, ho veuen força inviable perquè l'exercit s'ha convertit en un “laboratori progressista per al feminisme, l'homosexualisme i el transexualisme”. Tot un al.legat al cop d'estat (exemple de convivència).

Estem davant d'un ramellet de floretes conservadores de les que en fan gal.la alguns membres destacats del partit de l'oposició que no dubten en assenyalar-nos quins són els camins a seguir per a ser un bon ciutadà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada