dimarts, 15 de setembre de 2009

La tardor

Hem entrat en període de tronades i fortes pluges. La tardor la tenim ahí mateix i tothom torna a la rutina diària. L'estiu, amb aquest oratge, ens diu adéu i se'n va cap a terres més meridionals on ja estan esperant-lo amb els braços oberts.

Mirant el passeig marítim de la platja, la solitud es fa patent. Escassa gent ocupa aquest espai que no fa massa dies n'era de gom a gom. Ara, però, ens ofereix la seua tranquil.litat i ens reclama per gaudir del seu paviment sense l'atropell dels dies de ple estiu.
La xicalla ha tornat a l'escola i ja no corre riallera jugant amb la sorra fent castells i bassals. Ara s'enfronta a la dura tasca dels horaris i els deures escolars. Els majors també tornen a la rutina diària.

Mirant la platja, et pares a pensar si aquest lloc és el mateix de fa uns dies on el sol escalfava implacable i la gent hi jeia per rebre'l com si tingués por de què se n'anés i no tornés més.

A les terres de l'interior, els arbres caducifolis omplin el paisatge de colors grocs i ocres donant a l'ambient eixa característica cromàtica que a les terres costaneres d'aquest país és difícil que la trobes.

La tardor ens anuncia la brevetat de la vida amb eixos dies tan curts que quasi com ens deixen veure la llum del sol. Però tot es necessari per acomplir el cicle vital dels éssers vius que necessiten d'aquest cicle per renovar-se i ressorgir amb força quan aquest període acabe el seu periple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada