diumenge, 27 de setembre de 2009

De nou la rutina.

S'han acabat els dies d'estiu. S'han acabat les calors sufocants que no ens deixen viure, almenys en aquestes terres mediterrànies carregades d'humitat i calor. Ara, tothom en torna al treball, a la rutina diària, a la monotonia dels dies, esperant ansiosament els caps de setmana.
És veritat que tots no gaudeixen de tot l'estiu per trencar horaris. No, però els dies llargs i plens de llum fan que ho semble. A l'estiu tot lo món viu, diu el refrany. Viuen els qui treballen i viuen els qui fan vacances. Es normal veure la gent asseguda per les nits a les terrasses de qualsevol localitat prenent un refresc, o passejant pels bulevars de les platges esgotant les hores del dia que pareix en tinga més de vint-i-quatre.
Les pluges d'aquests dies són com el senyal que diu: cavallers, ara va de bo. I tots a casa. Horaris rígids. Xiquets a escola. Cafeteries plenes de mares que els hi han deixat o que n'esperen la sortida.
Però després de tanta vida al carrer i de tant esplai, sempre es troba un indici què ja es hora de centrar-se en les activitats rutinàries i reprendre allò que ens varem deixar al mes de juny. Ara, localitzem els amics amb més facilitat perquè tots estan al peu del canó.
Tota aquesta rutina, tots aquests horaris, totes aquestes obligacions, fan que qualsevol cap de setmana -i si ve amb algun pont afegit, encara més- ens semblen com una estada al paradís. Ens freguem les mans assenyalant al calendari unes dades per fer una escapada on siga. Eixos dies són com la bona essència que es guarda en flascó menut.
I com que l'estiu proper està tan lluny, no hi pensem. Fa la impressió que estos dies, setmanes i mesos, van a ser eterns. Però, no: tot passa i torna de bell nou, les penes i les alegries, les nits i els dies, les llunes noves i les velles...
Cada temporada té els seus encants i caldrà saber trobar-los perquè res ens amoïne. Les persones necessitem canvis i estos canvis ens els dona el saber que cada dia és diferent i que podem millorar i perfeccionar-nos més en totes les activitats que realitzem.

1 comentari: