dilluns, 13 de juliol de 2009

Un dia en una platja PPP

Matinada, encara de nit: les brigades de neteja s'afanyen a retirar tota la brutícia que la gent ha deixat el dia anterior. Tractors amb remolcs apropiats van garbellant la sorra per eliminar objectes perillosos o deixalles inapropiades. Altres tractors van aplanant la superfície arenosa per deixar-la plana com una safata. Mentre va fent-se de dia, altres brigades procedeixen a la neteja del Passeig on es troben gran quantitat d’envasos de plàstic, papers i vidres que les hordes discotequeres han anat encarregant-se d'escampar al llarg d'aquest espai públic. Les mànegues d’aigua a pressió són utilitzades per netejar els vessaments de líquids que hi ha per les rodalies (i quan dic líquids, em referesc a tota classe dels mateixos)
Comencen a practicar activitats físiques els més matinadors: marxa ràpida, footing, bicicleta o simplement passejar el gos. Els joves que han passat la nit a les discos, van eixint de les cavernes discotequeres, per la porta de les quals, grans fumerals de tabac són abocats a l'exterior al ritme de la música canyera que trenca la pau d'aquestes hores matutines carregades de pau i tranquil.litat.
A mesura que el sol va escalfant, les primeres unitats invasores de la platja -generalment compostes per personal de la tercera edat enviats com avantguarda- desfilen portant ombrel.les com estandards que seran col.locades a primera línia de la mar adquirint un espai que consideraran com a propietat privada (els visitants del centre peninsular són molt propensos a aquestes coses)i davant del quals ningú gosarà estendre la seua tovalla sense entrar en acalorades discussions o guerres inútils. Més tard, hi acudirà la resta del grup compost per la xicalla riallera amb els corresponents pares tots ben desdejunats i carregats de cadiretes, sillonets, neveres i flotadors.
Quan l'hora de dinar arriba, es produeix el moviment contrari: nombroses processons van abandonant la platja i, després de rentar-se els peus o dutxar-se en els llocs habilitats al respecte, creuen el Passeig i van regressant a casa per complir amb la cita amb la taula i xafar l'orella amb el coixí sestejador. Res millor que després de tan esgotador matí deixar-se caure al damunt d'un llit acollidor de fatigues i cansancis.
La vesprada arriba i de nou una altra desfilada de gent va cap a la platja. Allí passaran les hores vespertines fins que el capvespre invite a la retirada després d'un dia ple d'activitats lúdiques i de descans a la vora de la mar.
La jornada de la gent diürna acabarà amb la passejada nocturna pel Passeig devorant pipes com a lloros famolencs, Passeig que, per altra banda, començarà a mostrar els altres habitants, els que han dormit durant el dia i ara, com a fauna nocturna, proveïts de bosses plenes de botelles de tota mena de begudes, van ocupant els bancs que hi ha al llarg d'aquest espai esperant l'hora d'obertura dels caus ensordidors i d'aire viciat pel fum de tabac on passaran la resta de la nit fins que les primeres ullades de sol del dia següent hi tornen a aparéixer i, aleshores, com a grups d’un exercit derrotat després d’una terrible batalla, uns aniran tornant a casa i d'altres, però, carregats d'alcohol i de material de disseny, aniran a “dormir la mona” a l'arena o es cabussaran a les aigües tranquil.les d'una mar en calma a estes hores del matí. I així transcorre un dia normal per aquesta platja anomenada de les tres pes (platja, passeig i pipes), platja que els responsables d’ella intenten canviar-li la cara, però que mai no ho aconsegueixen. Serà perquè està dissenyada així des d'un primer moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada