divendres, 10 de juliol de 2009

IGandia.kl3

Una de les evidències de què un lloc, una població, o un centre del tipus que siga vullga estar actualitzat o adaptat als temps actuals tan dependents de les noves tecnologies és, sens dubte, la connexió wi-fi que puga oferir als seus habitants o usuaris.

Els qui habitem la platja de Gandia ens vam veure agradablement sorpresos la temporada passada amb una d'aquestes connexions. Era una connexió bastant dolenta, però hi era. Podies veure gent assentada als bancs del passeig marítim fent ús del seus portàtils i connectant-se a la xàrcia per fer les seues coses: correu, blogs, fotos, jocs, etc.. Aquest estiu, la cosa sembla que funcione millor. La connexió -segons resa la carta d'inici- està en proves i pense que tindran el propòsit de millorar-la. Pel que sembla i puc donar fe, ha millorat ja respecte de l'any passat. Enguany, puc enviar correus i entrar en les meues pàgines de blogs o fotos, podent carregar-les i modificar-les. Abans, açò m'era quasi impossible; pràcticament era lector i espectador passiu de pagines pròpies i alienes.

De deveres que és un plaer estar connectat al món tenint de rerefons la immensitat blava de la Mediterrània, tant a les hores en què el sol surt per l'horitzó marí com quan presenta eixe blau intens en la seua superfície calma en els dies tranquils de l'estiu. Em considere un afortunat per poder usar la connexió sens eixir de casa (encara que amb lentitud i irregularitats)i contemplar allò darrerament dit.

En els moments que escric, observe gran quantitat de gent caminant per la vora del mar, banyant-se en les seues aigües o gitats a la sorra torrant-se i ignorant els consells que els dermatòlegs ens donen sobre l'ús de les exposicions al sol. Altres aprofiten per practicar jocs de baló o rodar amb bicicleta pel carril que a tal ús ha estat habilitat. Una parella, asseguda davall la pèrgola, està capficada en el seu ordinador.

Quan la nit arriba i el passeig s'ompli amb la multitud d'estiuejants, observes com els internautes aprofiten l'ambient agradable de la nit per connectar-se mitjançant esta wi-fi pública que ajuntament i empresaris de la platja han habilitat perquè no visquem d'esquenes a la realitat tecnològica d'internet.

1 comentari:

  1. UN 10 aquesta iniciativa. NO podem ser un refent turísitc sense un servei "bàsic" com la WI-FI.

    ResponElimina