divendres, 8 de maig de 2009

Lladres

Aquesta cançó d'Al Tall ens ve perfecta per dir-li al govern autonòmic del PP allò que són: LLADRES de la nostra cultura, LLADRES del la nostra història, LLADRES de la nostra llengua.

Encara que la cançó diu que entren per Almansa, aquestos no entren, els tenim dins, són de la nostra gent, són els botiflers de tota la vida, però que ara ens venen amb la cantinela de què ells són l'essència més pura i autèntica del valencianisme i que nosaltres únicament representem l'afany expansionista dels catalans. Quina burrera tenen aquestos botiflers que sols viuen per la implantació única del castellà al nostre país, això si, fent-ho de manera dissimulada, que a nosaltres no ens enganyen, però a la pobra gent que no en sap més, li omplin el cap de falses teories camuflades de vertader valencianisme que les reballen contra nosaltres acusant-nos d'estar contra allò que defensen: la dignitat del nostre país, de la nostra cultura, de la nostra història.

Darreramnet, van apareixent notícies de fets, de discursos incendiaris dels habitants d'aquesta cova negra i fosca del PP llançats contra l'ús del valencià, contra el seu l'ensenyament en alguns col.legis, contra els professors que tenen cura del mateix i contra tot aquell que gose parlar-lo tenint cura d'ell i procurant fugir del se ús més vulgar.

En lloc de mimar la llengua -perquè, la pobreta, cada vegada més oblidada, més malament usada i més menyspreada- el que fan és riure-se'n, rebutjar-la perquè no dona vots en certs llocs –malauradament, en els més habitats- i, clar, hi apliquen allò de què el que no renta, cal deixar-ho.

I així és com acabarem: no sent res; un poble inexistent; una sucursal castellana; un territori on tothom vinga a passar els seus últims dies a la vora de la mar.

Si algú llig açò i és més optimista, li agrairia que em diguera que estic equivocat, que les coses van millor.

LLADRES
Lladres que entreu per Almansa
no sou lladres de saqueig,
que ens poseu la cova en casa
i des d'ella governeu.

Governeu de lladrocini
i rapinyeu governant;
sou fartons de vida llarga
que mai voleu acabar.

El nostre plat cada dia
ens el torneu a llevar;
l'aparteu amb elegància
com si no tinguérem fam.

I amb rabosera elegància
ens heu forçat a oblidar
que si sentim buit el ventre
és per manca de menjar.

No s'ensenya en les escoles
com va esclafar un país,
perquè d'aquella sembrada
continuen collint fruits.

Hi ha un licor en la resina
dels antics oliverars
que fa tendra la memòria
i aclareix la veritat.

Lladres que entreu per Almansa
no sou lladres de saqueig,
que ens poseu la cova en casa
i des d'ella governeu.
http://www.youtube.com/watch?v=GdQBi8pdJFg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada