diumenge, 31 de maig de 2009

Cap a Europa

Proper diumenge, estem convocats a triar els nostres representants al parlament europeu, però veient el que estem veient, ens posen les coses una mica difícils per poder-ho fer. Jo crec que per poder discernir el que ens convé votar o rebutjar, caldria que els interessats en estar votats ens explicaren el seu programa, ens digueren que pensen fer per tal que els ciutadans ens poguérem veure representats en la defensa dels nostres interessos, doncs allí és on es dicten -democràticament?- les normes per a una convivència entre els europeus i que aquestes normes foren afavoridores per a tots, almenys que no perjudicaren uns afavorint altres.

La ciutadania esperem dels diferents partits polítics la informació de com van a resoldre-n's els nostres problemes. Però sembla que açò és difícil de dur a terme, ja que escoltant uns i altres més bé intenten endur-se el gat a l'aigua a base de desqualificar el contrari amb acusacions que no venen a compte i que no fan més que ratificar allò de “...li diu el mort al degollat”.

Els nostres representants s'han prés la política com una professió en lloc de com un servei al poble. Açò fa que sols els interesse el vot, quan més millor, perquè així es veuran ratificats en el seu ofici una i altra vegada i quan el partit corresponent ja no tinga poltrones que oferir-los dins de l'estat, doncs els envien a Europa. No cal posar exemples; tots en coneixem massa.

Mentrestant, Europa continua desconeguda per a la gran majoria d'electors. No saben que és la Unió Europea ni per a què serveix; no saben que moltes decisions polítiques es prenen al parlament europeu i que poc marge en alguns temes els queden als governs que la componen. I sembla que interesse aquesta ignorància, perquè així, com passa ara i ací, que l'oposició culpabilitza el govern en assumptes que no té culpa per no hi poder fer res, ja que li venen legislats des de Brusel.les. Ara és aquesta oposició, demà serà l'altra.

Amb la campanya que estan fent, no seria d'estranyar que sols vagen a votar els seguidors i afiliats de cada partit, mentre la resta ens ho pensem abans de donar el vot a un o altre, ens plantegem la decisió de votar en blanc o, simplement, passem i ens n'anem a la platja tant contents.

Els partits polítics haurien de fer una catarsi i servir la societat per a la que han estat creats. Fer-ho d'altra manera -és a dir, com estan fent-ho ara- ens fa la impressió que es dediquen a la política per guanyar diners sense importar-los si les seues actuacions segueixen la seua ideologia o son bones per al poble.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada