divendres, 22 de maig de 2009

Brots verds

Utilitze aquesta expressió que està tan de moda darrerament, no per escriure d’economia -matèria que no entenc ni entendré mai i crec que els economistes, tampoc- sinó que allò a què vull referir-me és a eixe xicotet brot verd d’esperança que ix de la fiscalia anticorrupció assenyalant el cappo, el mafiós, com autor d’un delicte de falsetat de documents demanant dos anys de presó i 6.000 € de multa. Poca cosa per a ell després d’haver acumulat tant de benefici i a la presó no anirà, de segur. Però açò pot representar un inici de posar tota aquesta plebe pepera al seu lloc. És, tan sols, una esperança. Són massa poderosos i tenen recursos per a tot.

Com ha reaccionat el Fabra? Com no podia ser d’una altra mena: acusant l’acusador. És la táctica emprada pel PP davant aquestos casos. Ja ho hem vist al iniciar-se el cas Gürtel. Sembla, però, que la cosa va més seriosa del que ell es pensa. Ell que té Castelló com el seu feud. Allí, ningú no escapa al seu control. No accepta intromissions externes, ni tan sols del seu partit. És el Gran Aconseguidor: atorga xicotets i grans favors. Exigeix fidelitat absoluta a la seua persona i representa la figura clàssica del cacic en ple segle XXI. És una herència que li ve de família sent el quint en la línia de successió d'una dinastia de presidents de Diputació i alcaldes. Ho van ser, des de Victorino Fabra Gil (que va ocupar el dit càrrec entre 1874 i 1892) fins a son pare, Carlos. Pare, iaio, besiaio i tio-rebesiaio, la família Fabra està emparentada amb el poder. L'estirp no s'ha interromput: la seua filla Andrea (38 anys) va aconseguir la seua acta de diputada del Partit Popular en les passades eleccions generals.

Comence a veure mans de directius nacionals i autonòmics del PP posant-les a remulla en aigua quasi congelada per tal d’aliviar una mica la cremor que sentiran quan les posen al foc. I és que s’ha de ser caracollons per fer travesses tan arriscades coneixent-se com es coneixen uns al altres.

Un altre brot verd pot ser el que un jutjat de Xàtiva ha obert diligències per la denúncia interposada per l'entitat cívica Escola Valenciana contra el president de la Diputació de València i alcalde de la localitat, Alfonso Rus, per "insultar" els professors.

I vist tot el que hem vist en les reaccions davant les imputacions dels trages, on Camps i Costa han tingut una actitud de guanyadors d’alguna cosa i de menyspreadors de jutges, govern, policia, periodistes, oposició i de tots nosaltres, seria hora de posar-los un trage d’eixos a ratlles i fer-los passar una temporada, encara que siga a pensió completa, en qualsevol lloc d’eixos on va, de vegades, gent amb menys motius.

1 comentari:

  1. hui he escoltat les preguntes que li han fet a fabra i com és tant democràtic anava dient,una altra pregunta i així fins que ha parat el periodiste.

    ResponElimina