dijous, 30 d’abril de 2009

A qui no té faena, el dimoni li'n dóna

Em fa la impressió que tenim una Generalitat en què no hi ha ningú que governe, que tan sols hi ha un president i uns consellers que l'únic que fan és reivindicar, requerir, reclamar, protestar, demanar, i exigir -quan de verb ens fan aprendre- al govern central aquelles actuacions que havien d'haver fet ells i que per balafiar els diners que tenien i ara agreujat per la crisi, li ho exigeixen al govern de Rodríguez Zapatero.
Mira que Zaplana era faraònic; amb tot, Camps sembla que no se li ha quedat darrere. Degué mamar l'esperit zaplanista i bé que l'ha posat en pràctica. Tot ha consistit en gastar i gastar fins arribar a la situació en què ara ens trobem: ruïna total. Ja no ens queden diners per a res. Per això el tal Mario Flores es dedica ara, no a inaugurar, perquè no hi res que inaugurar, sinó a exigir que li facen les obres que devia haver fet ell. S'han acabat les cintes d'inauguració i Flores està sense faena.
Un altre que també demana, exigeix, requereix, protesta, reivindica i reclama es García Antón. Aquest sempre ha estat en eixa línia i ara amb més raó. Quina altra cosa pot fer l'home si ja s'han girat els forros de les butxaques.
No sé que passa també amb Serafín Castellano, que tampoc sovinteja massa els mitjans públics. No sé si li han dit que estiga calladet per allò de les amigables adjudicacions o per algun altre motiu.
En quant a Cotino, ara diu que vivim en un estat policial referint-se a les escoltes telefòniques. Si s’ha fet alguna cosa il.legal, el que ha de fer és denunciar-la i no anar queixant-se de què vivim espiats pel govern central.
Del que no puc oblidar-me és de Ricardín Costa. Aquest no pertany al govern, però que bo és amb les seues demandes i peticions cap els alters. No podem oblidar tan content com està de què sols els poden acusar de suborn. Ja veus, quina idea té de la política; és la política de femer. I no diguem la cara que li tira quan diu que: «La gestión del partido en la Comunitat, así como la del Ejecutivo valenciano, es absolutamente inmaculada.» En castellà, per descomptat, perquè ell és molt “valenciano” i el valencià, com no, l’ignora o vol ignorar-lo
Està molt bé eixa idea que he llegit en algun lloc de crear una conselleria de reivindicacions, perquè altra cosa no saben fer. En efecte, si observes les actuacions del govern autonòmic, no s'hi veu res enlloc; tan sols la retafila de mots enumerats anteriorment i, per tant, el govern autonòmic sobra. Amb una oficina de protestes, reivindicacions, peticions, exigències, requeriments i protestes, en tindríem prou. I, per supost, la presidència també sobra, perquè, a banda de presidir actes i pronunciar discursets dient que som els millors, els capdavanters, l'exemple a seguir per tots, l'enveja nacional -ah! i acceptar regalets- quina altra actuació ix d'eixa presidència? No serveix ni per a explicar als ciudatans l’assumpte Gürtel, encara que està boig per fer-ho.
Pense que tota l'activitat conselleril és anar redactant parts informatius i passar-los a Canal 9, que sembla que no tinga altres fonts d'informació que les que li dóna el gabinet de Camps. Aixina d'abadocada està la majoria dels valencians que encara creuen que les actuacions bones són degudes a l'eficaç política de Camps i totes, absolutament totes les carències, són del govern central que ens margina sense miraments, que no diré jo que ens tinga com a objectiu prioritari, però carregar-li el marró de tot allò negatiu, em sembla un poc exagerat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada