dijous, 2 d’abril de 2009

Adéu a una publicació


Acaba de caure a les meves mans l'últim exemplar de la revista gratuïta "Quinzedies" i llig amb sorpresa que fins ací han arribat, que ja no poden continuar degut, no tant a la crisi, sinó a la falta de col.laboració econòmica en forma de publicitat per part de l'ajuntament.
Segons expliquen, mentre formava part del consistori el Bloc-Verds, incloïen en l'apartat d'ajudes en forma de publicitat i també rebien una petita ajuda per part de l'Oficina de Promoció del Valencià.
Doncs bé, açò s'ha acabat. El Blog-Verds no està al consistori i ara són socis del PSOE els de la Plataforma (que ara són els amos dels diners)i ja sabem d'on ve aquesta gent. És molt difícil que aquestos polítics que fa temps han abandonat el valencià com a llengua vehicular i no creuen en ella ni gens ni mica, es dediquen a ajudar publicacions escrites en la nostra llengua. I no podem deixar de sospitar que hi haja també algun tipus de revenja personal per alguna crítica passada cap a aquesta formació política.
És una llàstima que açò ocórrega. Les publicacions en valencià són escasses i estan necessitades de recolzament per part de les autoritats. Esperem que aviat retorne amb més força com diuen a l'editorial. Així ho desitgem.
I fent algun comentari d'allò publicat en el darrer número, no puc desaprofitar l'article de Jesús Escrivà "De tridentins i d'adhesions inquebrantables" en què, entre altres, denuncia els bisbes, els papes, Camps, Rajoy, Canl 9 i Gonzáles Pons.
Diu: "Dels de la sotana, me'n faig creus. Des de la camarilla (estricta) de bisbes de la Conferència Episcopal Espanyola, amb cada vegada més diners de l'Estat per a fer propagandes contra l'Estat". "Hans Küng, teòleg i sacerdot, antic col.laborador de Ratzinger, diu que la Història jutjarà aquests darrers Papes com els majors responsables de la SIDA" "I, com amb Franco, en lloc de llum i taquígrafs hi ha les adhesions inquebrantables a l'Honorable". "Trauen el Garzón de Felipe González i de la Memòria Històrica i callen el Garzón del Gal i del dictador Pinochet". "Diuen que som líders en la crisi per culpa de ZP, oblidant que l'esclafit de la bombolla immobiliària és el factor més important dels números rojos, i tots sabem quina Comunitat embogia amb Manhattans i PAI's sense trellat". I quan critica González Pons per exigir Leire Pajín que aclarisca si hi ha ajuntaments del PSOE que han pagat actes del partit nacional, irònicament comenta que "en congressos del PP nacional al Cap i Casal, santa Rita no ha posat ni els tramussos." I un llarg etcètera amb algunes de les coses que des d'aquest blog jo ja he dit de Camps.
Amb perletes d'aquest tipus i amb allò dit abans, "Quinzedies" estava sentenciada. Una pena, perquè la revista estava oberta a tothom, però...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada