dilluns, 23 de març de 2009

La Nau Gran

Dins de les activitats organitzades per la Universitat de València, hi ha una dedicada als majors de 55 anys. Aquesta tasca pretén que tinguem un lloc on poder assistir i romandre actius en activitats formatives i educatives. A molts ens serveix de repàs dels coneixements adquirits durant la nostra etapa formativa i professional; a tots, d'adaptació a les noves tendències en les diferents matèries que s'estudien.
En concret, en aquestos cursos, les ciències humanes són les que tenen cabuda. Professors de la U.V. són els encarregats d'impartir les diferents matèries reforçats per conferenciants i audiovisuals que complementen estes classes. En síntesi, diríem que es tracta d'actualitzar coneixements i no deixar d'aprendre coses noves.
És gratificant veure gent major que no es conforma amb allò que s'ha fet en la vida i que encara tenen ànims i forces per seguir vius mantenint viva eixa característica de la joventut que és la d'estar obert a qualsevol classe de novetats i de coneixements.
Ací, he conegut gent nova que ha tingut professions diverses. És un enriquiment mutu l'anar conversant sobre diferents aspectes de la vida. Cadascú aporta la seua visió i la seua experiència.
Aquesta activitat hauria de tindre més promoció i realitzar-se en més llocs perquè una altra gent tinguera l'oportunitat de poder inscriure's i així continuar la seua formació com a persona; formació que no té perquè acabar amb els anys, sinó continuar sempre fins que les circumstàncies s'imposen.
En resum: magnífica idea portada a la pràctica per la Universitat de València (altres universitats també ho fan) que manté les persones majors de 55 anys actives en el camp del coneixement i d'aquesta manera ajudar en la contínua formació que tothom necessita per mantenir-se intel·lectual i mentalment en forma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada