divendres, 13 de març de 2009

"El canto del milano"

Quan jo estudiava, hi havia una cançó en classe de música que es repetia molt. Era una cançó popular que tots apreniem i que resultava un tant simpàtica. Anys després, la cantant Rosa León en va fer diferents versions. Aquesta cançó es titula "El canto del milano".
Actualment existeix una variant de la mateixa, però amb el nom una mica canviat. Ara es titula: "Los trajes de Milano" i té com a intèrprets el duo C&C. Aquesta cançó està en el "Hit Parade" d'audicions i tothom està al corrent de la seua lletra.
Resulta, però, paradoxal que els intèrprets no vullguen reconèixer que la cançó sona amb força i s'encaboten en negar que tinguen res a veure amb el seu èxit.
Els informatius de les radiotelevisius (RTVV, no, perquè pensen que la cançó no és del seu estil) no paren de comentar-la; els diaris de tirada nacional omplin pàgines; la gent, en converses d'amics, la tenen com a monotema. En fi, que aquesta cançó sona i sona malgrat la negativa dels protagonistes. La seva modèstia i humilitat els impedeix reconéixer tan gran triomf i no paren de negar el seu protagonisme.
Anem a veure, D.Francisco (això de Francesc està lleig que ho diguem perquè vosté, sobre tot, és un gran valencià i a un gran valencià cal que l'anomenen pel seu nom) no es preocupe per l'èxit que no és ni serà l'últim polític en aquest tipus d'interpretacions. Si el que li preocupa és la seva carrera, no patisca, els fans sabran recompensar-lo. Mire, sinó, el seu col·lega Fabra. Aquell fa temps que canta òpera i no para d'aconseguir èxits. És tal el grau d'encisament que exerceixen entre els fans, que l'èxit està assegurat.
I ara, a cantar:
Los trajes de Milano
se llama esta canción
los visto en el invierno
y en cualquier ocasión.
Perejil don, don
Perejil don don
De Camps y Costa son

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada