divendres, 20 de febrer de 2009

Del meu poble

Com a beniarresí, encara que no visc al poble, m’agrada assabentar-me de tot el que passa a la localitat. És per això que no cesse en la recerca de tot el que siga noticiable a Beniarrés i ho llig amb fruició i sense distinció de criteris i formes de veure les notícies dels quí les publiquen.

Fa aproximadament dos anys, vaig trobar un blog anomenat “Beniarrés al dia” publicat pel regidor socialista Frederic Jordá Crespo en què hi pots trobar tot el que ocorre actualment al poble, totes les notícies que apareixen a la premsa i en fan relació, comentaris fets a les publicacions de tots els colors –favorables i desfavorables- alguns d'ells de difícil assimilació, però que t'amplien el punt de mira. Veig que no hi existeix censura per a tot aquell que discrepe, encara que supose que hi hauran comentaris que ells soles “s'autoeliminen” per no estar presentats amb la deguda correcció. També hi pots trobar resenyes històriques de la localitat així com notícies comarcals o de comarques veïnes. En fi, tot un seguit d'articles que et fan sentir com a veí del poble encara que no en sigues.

Existeixen altres pagines web i blogs fets allí, però que ni de bon tros es poden comparar. La pàgina web de l'ajuntament no s'actualitza amb la rapidesa que ho fa el “Beniarrés al dia” i presenta moltes llacunes; els altres blogs són de tipus més personals. Últimament ha aparegut la pàgina del PP local en la que pots també veure notícies i esdeveniments del poble. Aixina com la pàgina de l'ajuntament -tot i que està en mans del PP- és bastant asèptica i no reflecteix el color del partit governant, aquesta altra que publica el partit és d'allò més sectària, parcial i illegible per la manera de fer-se autobombo, de criticar l'oposició i per incrustar notícies i comentaris de premsa totalment esbiaixats i partidistes als qual no pots replicar i mostrar la teua disconformitat. És una llàstima que no siga més oberta.

Si aquesta crítica al PP de Beniarrés és llegida per ells, no la prenguen com a ofensiva. És una crítica vista des de la imparcialitat que em dóna no estar afiliat ni ser col.laborador de cap partit polític. Així doncs, m'agradaria que fóra més oberta a la participació dels visitants i que, a banda dels comentaris antigovern central, n'hi incloguera, també, d'altres amb un caire més imparcial o més favorables per tal de traure la “mitjana” de tots ells o que eliminara aquesta secció de premsa. No en tenim prou amb els noticiaris de Canal 9? Ja sé que un objectiu de tot partit polític és denigrar, malparlar i traure els draps bruts dels altres. Però almenys, deixeu-nos el dret a la rèplica o a expressar la nostra disconformitat. Els comentaris que hi pots presentar al e-mail no és la millor manera de permetre'ns participar-hi. No us sembla?

2 comentaris:

 1. Veig que has tornat amb les piles carregades d'Egipte.

  Com podràs imaginar, no soc la persona més adequada per a posar-li adjectius al blog de "Beniarrés al dia", però de totes formes gràcies.

  Pel que respecta al web del PP, és la web d'un partit polític i com a partati defen el que creu que es just i publica el que creu que la gent deu conèixer. Si que comparteixc amb tu la impossibilitat que li dona a la gent de poder fer comentaris i que siguen visibles per tothom.

  Respecte a la resta de blogs locals, cada vegada hi han més i això es per estar-ne contents doncs hi ha gent que exposa les seues idees i els seus pensaments i ja se sap, als pobles tots ens coneguem i això fa que molta gent no vullga expressar les seues opinions a cara descoberta.

  Salutacions beniarresí de la Safor

  ResponElimina
 2. Efectivament, és la web d'un partit polític i com a tal ha d'expressar el que pensen i el que volen dins de la seva línia programàtica, però això no lleva el que ens priven als visitants d'expressar la sintonia o assintonia del que allí es diu.
  Si aquesta facilitat no la tenim, podem caure en el més cruel exercici de massoquisme si allò que s'hi diu no ho compartim, i la veritat, no és massa agradosa aquesta pràctica.

  ResponElimina