dissabte, 17 de gener de 2009

Tauromàquia política

Quan sent la informació política regional que fa Canal 9, no puc menys que pensar en una correguda de bous. El símil taurí m'acudeix a la ment visionant i escoltant aquests destrellats de notícies de caire polític que ens ofereixen com si la nostra televisió autonòmica fóra d'ells i la pogueren utilitzar com a emissor particular del seu partit -de fet, així ho fa sens caure'ls la cara de vergonya, perquè no en tenen- despreciant la pluralitat ideològica dels valencians.

En una correguda de bous, estan els banderillers que van fotent el bou amb punxadetes de banderilles per tal de llevar-li la bravura amb què ix del corral i, quan l'animalet ja sagna per tot el llom i s'ho pensa dues vegades abans d'envestir el banderiller o qui es pose pel mig, aleshores apareix el “maestro” amb la seua muleta i amb el seu estoc disposat a matar el bou i que li atorguen el premi per la seua feina.

Al redolí polític del nostre -encara que el tinguem segrestat per aquestos megalòmans del PP- Canal 9, apareixen contínuament els banderillers que no són altres que els diferents consellers, alguns més que altres, i l'inefable “niño pijo” Ricardín Costa. Ells van encarregant-se d'anar posant banderilles verbals a Zapatero amb els socorreguts temes de l'aigua, dels diners que ens deuen, de la discriminació a la que ens sotmeten, dels problemes econòmics, etc. I, quan creuen que la gent està farta del president del govern, apareix el torejador Francisco Camps dient que són els millors per solucionar tots aquests problemes que Zapatero ens causa.

I acabant d'escriure açò, i lligant-ho al darrer paràgraf, llig al diari que Ricardin Costa s'estranya de què no es munten manifestacions contra Zapatero i, per contra, si que ho facen contra el Consell que ho fa tot a les mil meravelles i, a continuació, descarrega contra els sindicats qualificant-los de vergonya i afronte a la intel.ligència dels ciutadans.

Ens prenen per imbècils volent fer creure que, quan les coses van bé, es degut a la seua bona gestió i, per contra, quan van malament, és culpa del govern central, encara que les competències les tinguen ells.

Després d'aquestes manifestacions, que fem? Ens encomanem a Déu o anem al psiquíatra?

1 comentari:

 1. Ho has clavat.

  Exzcel·lent anàlissi que has fet de la política valenciana i dels mijans de comunicació publics al servei del partit al capdavant del govern.

  Aquest article si m'ho permets, el copiaré per al meu blog més endavant.

  Hui marxe a veure la Firetade Sant Antoni a Muro. Realment està molt bé amb molta cultura i tradicions.

  Salutacions des de Beniarrés.

  ResponElimina