diumenge, 18 de gener de 2009

L'ermita de Beniarrés

Corria l'any 1882, el 25 de març, recent començada la primavera, al més alt del poble de Beniarrés, dominant tota la vall que rega el Serpis des d'Alcoi fins a L'Orxa i amb la vista de les serres del Benicadell, Mariola, Almudaina i la Safor, es va col.locar la primera pedra d'una xicoteta església, d'una de tantes ermites que coronen els alts dels nostres pobles, però en aquesta ocasió, una ermita especial per la seua construcció i per la seua visibilitat per tot arreu. Dihuit anys després, el 16 d'agost de 1900, va estar beneïda per a l'ús dels fidels. En 1902, va estar entronitzada la imatge del Crist dels Afligits, del qual rep el nom. Alguns anys després, en 1930, s'acabà de construir el campanar des d'on ha anat indicant-se l'hora de l'Angelus i que ha servit per a dir als que treballaven al camp, que el mig dia era arribat.

Aquesta ermita té, als seus peus, un encisador Calvari poblat de xiprers i algunes incipients palmeres que fou reconstruït l'any 1944.

Durant molts anys, ha anat deteriorant-se, però des dels huitanta, i per iniciativa de l'actual rector, ha anat restaurant-se el seu interior, pintant-se les parets exteriors i il.luminant-la perquè puga ser vista per la nit.

2 comentaris:

  1. Eres un autèntic embaixador de Beniarrés. Algun dia t'ho agrairan.

    Salutacions des del teu poble

    ResponElimina
  2. Quan vius fora del poble on has nascut, la relació que tens amb el mateix és diferent a la que podeu tenir vosaltres. Les coses les veus d'una altra manera, els problemes interns entre veïns no arriben a afectar-te, un sentiment idíl.lic s'estableix entre tu i el teu poble. Almenys, és el que a mi em passa; no sé als altres.

    ResponElimina