dilluns, 12 de gener de 2009

La Penya Golosa


Anem a escriure, avuí, de coses agradables i reconfortants; d'aquelles coses que et fan que la vida no siga tan monòtona i plena d'obligacios i que són com parèntesis en els que vius d'una altra manera.

El Penyagolosa és una muntanya emblemàtica de Castelló que amb els seus 1.813 metres és la segon en altura del País Valencià, la primera seria el Cerro Calderón 1.837 en el Racó d'Ademús, però no té l'esveltesa d'aquest.
No vaig, però, a escriure del Penyagolosa, sinó de la Penya Golosa, Associació Esportiva de Gandia dedicada principalment a la bicicleta de muntanya i que, el darrer any, va complir el seu 10é aniversari
L'acte oficial de presentació va tindre lloc en l'edifici que avuí ocupen les oficines del PROP en l'Av. República Argentina de Gandia allà per la tardor de 1998. Amb aquest acte oficial va començar a rodar aquest grup per les diferents comarques centrals del País Valencià i per diferents regions espanyoles aprofitant les vacances d'estiu.

La primera eixida llarga es va realitzar en juny del 99 i va ser a la ciutat de Morella on es realitzà una marxa per les pintoresques poblacions dels Ports i del Maestrat de Terol. Va resultar una experiència molt positiva durant un cap de setmana. Allí, realment, vam començar alguns a conéixer-nos més, perquè ja se sap que les convivències acosten les persones.

A partir d'ací, han sigut moltes les visites a diferents comunitats autònomes: Astúries, La Rioja, Navarra, Camí de Santiago ... En totes, les experiències han resultat d'allò mes emocionants.

Cada any, quan acaba l'estiu, s'organitza una eixida de tot un dia fent algun recorregut per les comarques de l'interior: El Comtat, La Marina Alta, La Vall d'Albaida, La Canal de Navarrés, La Costera. És un plaer veure aquest grup rodar per eixes carreteres i camins de les nostres comarques, pujar ports de muntanya i baixar per fortes pendents, travessar congostos i barrancs sempre buscant aquells que tiguen un cert interés paisatgístic i ecològic i que siguen emblemàtics en les seves corresponents comarques. També, un objectiu de principi és el tastar les diferents elaboracions culinàries i de rebosteria de tot el nostre territori, d'ahí el nom de Golosa.

Doncs bé, resulta que no hi havia mai consens per trobar una data on es poguera reunir el major nombre de participants i commemorar l'efemèride de manera massiva. Per fi, se n'ha trobat una: el 17 de gener. Anirem a celebrar-ho amb un sopar col.lectiu entre companys i consorts.
Una vegada tot enllestit, els dirigents i organitzadors es mostren una mica nerviosos i tot són cridades per confirmacions i perquè res no falle. Tot resultarà bé i gaudirem d'una vetlada entre camarades d'afició on, de segur, els amenitzadors oficials ens ho faran passar d'allò més divertit

1 comentari:

  1. Llarga vida a La Penya Golosa. Realment la bicileta és un dels mitjans per a moure's on pots gaudir millor de tot allò que t'envolta i al mateix temps pots apreciar la força que te la mare natura.

    Ànim i endavant

    ResponElimina